Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten district nw-Veluwe kerstweekend 2005

Ermelo Verkeersongeval Ganzenveld kruising Haspel 23 december 09.41 uur Op de kruising verleende een 46-jarige automobiliste uit Harderwijk geen voorrang aan een 41-jarige vrachtwagenbestuurder uit het Duitse Essen. Bij de aanrijding botste de auto tegen de benzinetank van de vrachtauto die begon te lekken. De brandweer voorkwam dat de ongeveer 500 liter diesel in de grond terecht kwam. Beide voertuigen werden afgesleept. Er vielen geen gewonden.

Ermelo Overval, agent gewond Leeuwerikstraat 23 december rond 19.51 uur Bij een overval op een supermarkt raakte een agent gewond toen hij handelend optrad tegen twee overvallers. De twee overvallers kwamen met bivakmutsen op de supermarkt binnen en eisten geld. Eén van hen had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand. Een politieman die toevallig in de winkel boodschappen aan het doen was trad handelend op en greep de man met het pistool was. In het gevecht dat ontstond liep de agent een hoofdwond op. De twee mannen slaagden er in te ontkomen en stapten in een gereedstaande auto met daarin een derde persoon. De agent werd in het ziekenhuis behandeld aan de hoofdwond. De daders hadden geen buit. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. Later die nacht troffen surveillerende agenten rond 02.30 uur de auto aan op de Telgterweg in Ermelo. De bestuurder en enige inzittende op dat moment, een 26-jarige inwoner uit Harderwijk, werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Nunspeet Mishandeling Veldweg 23 december tussen 23.30 en 23.45 uur Een 17-jarige inwoner uit Nunspeet deed aangifte van mishandeling. Hij liep met een vriend over straat langs een groepje jongeren van waaruit in zijn richting werd gescholden. Toen hij daar een opmerking over maakte kwam een nog onbekende jongen uit die groep op hem af en sloeg hem enkele keren hard in het gezicht. Hij liep een hoofdwond op waaraan hij werd geholpen in het ziekenhuis. Ook liep hij een gebroken kies op. De politie stelt een onderzoek in.

't Harde Ongeval Eperweg 24 december 02.00 uur Een 19-jarige inwoner uit Elburg reed op zijn bromfiets en kwam vermoedelijk ten val toen hij met zijn trapper een stoeprand raakte. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij voor onderzoek werd opgenomen. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen vanwege het vermoeden van rijden onder invloed. Overigens bleek de bromfiets onverzekerd.

Ermelo Schoorsteenbrand Horsterweg 25 december 20.47 uur De bewoners werden opgeschrikt door een schoorsteenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle en heeft de schoorsteen schoongeveegd. De schade bleef daardoor beperkt.

Nunspeet Inbraak Wagenweg / Hullerweg / Boterdijk 25 december, vermoedelijk rond 21.11 uur De 53-jarige bewoner deed aangifte van inbraak. Toen hij thuiskwam hoorde hij gerommel achter het huis. Toen hij keek trof hij niemand meer aan. Wel bleek dat de achterdeur geforceerd was om binnen te komen. De woning was doorzocht en o.a. stereo-apparatuur, een tv en een laptop waren klaargezet om mee te nemen. Wel mist de bewoner geld en sieraden. Mogelijk dat de daders de rest van de buit niet hebben meegenomen omdat ze gestoord werden. De politie vraagt getuigen die rond dat tijdstip iets verdachts gezien hebben zich te melden. Ook werd die avond ingebroken in een woning aan de Hullerweg. Hier werden o.a. geld, sieraden een fotocamera en een mobiele telefoon weggenomen. Verder werd die avond ingebroken in een woning aan de Boterdijk. Hier werd een keukenraam geforceerd en werden o.a. een LCD-tv, sieraden en diverse gebruiksvoorwerpen ontvreemd.

Putten Inbraak Zuidervelweg 25 december overdag/vooravond De 71-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de woning. Een keukenraam werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Er worden sieraden en wat kleingeld vermist.

Putten Inbraak Schovenhorsterveldweg 26 december rond 04.45 uur De bewoners schrokken wakker van een enorme knal. Bleek dat met een stuk ijzer een ruit van het kantoorgedeelte van de woning was ingegooid. Een kassa werd weggenomen. Er ontstond veel schade, o.a. aan een computer.

Einde persberichten.

---- --