Ingezonden persbericht


Persberichten district Achterhoek Kerstweekend 2005

Lichtenvoorde
Rectificatie verkeersongeval
Op 16 december vond op de kruising Manschotterweg - Wolterij in Harreveld een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. Abusievelijk is de toedracht van dit ongeval onjuist aan de media gemeld wat betreft de schuldvraag. De juiste toedracht was dat een 35-jarige automobilist uit Silvolde geen voorrang verleende aan een 75-jarige automobilist uit Harreveld.

Gendringen
Ongeval
Koksallee
25 december 12.10 uur
Een 18-jarige automobilist uit Megchelen botste met zijn auto, een Honda Civic, tegen een boom. Volgens de bestuurder werd de aanrijding mede veroorzaakt door een tegenligger, die onvoldoende rechts hield. Daardoor moest de bestuurder tot in de berm uitwijken en verloor hij de macht over het stuur. De auto raakte door de aanrijding total loss. De andere automobilist is na de aanrijding niet gestopt, maar de mogelijkheid bestaat dat die bestuurder de aanrijding niet opgemerkt heeft. De politie verzoek die bestuurder van een vermoedelijk donkergroene auto zich te melden via 0900-8844.

Winterswijk
Drugs
Roelvinkstraat
23 december rond 13.20 uur
Surveillerende agenten zagen bij een trap naar de kelder van een gebouw een 18-jarige inwoner uit Winterswijk staan. Toen ze de man wilden aanspreken ging hij er vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in. Enkele straten verderop botste de rennende man op een fietser en kwam te vallen. De agenten konden hem aanhouden en bij controle bleek hij in bezit van ongeveer 60 gram wiet, enkele tientallen plastic zakjes voor de verpakking van wiet en een weegschaaltje. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De spullen zijn in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eibergen
Ongeval
Borculoseweg
23 december rond 18.41 uur
Een 29-jarige automobiliste uit Eibergen botste met haar auto tegen een boom. Als gevolg van de botsing raakte ze bekneld in de auto en werd door de brandweer bevrijd. Met o.a. een breuk in het hielbeen en diverse kneuzingen werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

's Heerenberg
Alcoholcontrole
23 december werd in de middag en avond een alcoholcontrole gehouden in o.a. Didam, 's Heerenberg, Beek, Kilder en Braamt. Zo'n 400 bestuurders legden een blaastest af. Gelukkig bleek iedereen met een gezond en helder verstand de kerstdagen in te gaan. Niemand werd betrapt op het rijden onder invloed. Wel werd een 81-jarige automobilist bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

's Heerenberg
Doorrijder aangehouden
Dr. J.H. van Heeklaan
23 december rond 21.12 uur
Kreeg de politie melding van een doorrijden na aanrijding. Een op dat moment nog onbekende bestuurder kwam in botsing met een geparkeerde auto en reed vervolgens door. Een getuige noteerde het kenteken en zo kon de politie niet veel later deze vermoedelijke doorrijder aanspreken. Hij verklaarde met de auto gereden te hebben, maar verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. In de korte worsteling die volgde raakte de man gewond aan zijn hoofd. Hiervoor werd hij behandeld in het ziekenhuis waarna hij op het politiebureau werd ingesloten voor nader verhoor. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

's Heerenberg
Beroving met geweld
Distelweg
24 december rond 00.15 uur
Een 64-jarige man uit 's Heerenberg liep over de Distelweg. Volgens de verklaring van de man werd hij van achteren benaderd door twee nog onbekende jongens. Eén van hem vroeg om geld en pakte de aangever bij z'n jas vast. Toen de aangever vertelde geen geld te hebben stak één van de daders met een mes enkele keren in de jas. Vervolgens werd de aangever met het mes bedreigd. Hierop gaf de aangever zijn portemonnee af, waarna de twee jongens er vandoor renden. De aangever was erg overstuur van het gebeurde. De technische recherche van de politie heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. Ook is een buurtonderzoek ingesteld. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Van de daders is op dit moment nog geen duidelijk signalement bekend.

Etten
Aanrijding
Slingerparallel kruising Oude IJsselweg
Een 21-jarige automobilist uit Doetinchem verleende op de kruising geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Doetinchem. Door de hevigheid van de aanrijding belandde één van de auto's in een weiland. Beide bestuurders werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden na behandeling naar huis. Beide auto's werden vernield.

Lichtenvoorde
Brand / rookoverlast
Clarissenstraat
24 december 15.16 uur
De brandweer kreeg melding van een woningbrand. De bewoners waren niet thuis, de brand werd door buren gemeld die een hevige rookontwikkeling waarnamen. Toen de brandweer zich toegang had verschaft bleek het te gaan om verbrande etensresten die nog op het gas stonden. De brandweer luchtte de woning.

Doetinchem
Mishandeling
Grutstraat
25 december rond 02.55 uur
Een 34-jarige inwoner uit Doetinchem deed aangifte van mishandeling. Hij zag in een café hoe een meisje werd lastig gevallen door een man. Toen hij daar iets van zei ging de man in eerste instantie weg. Even later kwam hij echter terug met nog twee andere mannen en die beginnen op de aangever in te slaan. Terwijl hij op de grond ligt krijgt hij meerdere schoppen tegen het hoofd. Vervolgens gingen de daders er vandoor. De man liep verwondingen op aan zijn hoofd en gebit. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Aalten
Vuurwerk inbeslag genomen
Slingelaan
23 december
De politie heeft zeven inwoners uit Aalten bekeurd voor handel in en bezit van illegaal vuurwerk. In totaal nam de politie op verschillende plaatsen 2 dozen chinese vlinders en 1 doos nitraatbommen en nog enkele tientallen losse vlinder- en nitraatbommen in beslag. Het gaat om 7 verdachten in de leeftijd van 15 tot 20 jaar. Tegen de oudste (meerderjarige) verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt, de overige jongeren krijgen een alternatieve afdoening van hun straf.

Borculo
Inbraak
Kamerlingh Onnesstraat
Tussen 22 en 24 december
Bij een bedrijf werd een 25-tal katalysatoren van uitlaten weggenomen. De complete uitlaten werden uit de rekken gehaald en vervolgens werden met een knipschaar de katalysatoren er tussenuit geknipt en weggenomen. De schade bedraagt ongeveer 3000,- euro.

Einde persbericht