Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten district Apeldoorn kerstweekend 2005

Hoog Soeren Inbraken Radioweg 23 december in de avonduren Werd ingebroken in twee woningen aan de Radioweg. De daders gingen hierbij erg grof te werk. Van beide woningen werden veel ruiten vernield en werden alle kasten en deuren geopend. Ook werd er veel rommel gemaakt. Uit één van de woningen wordt in ieder geval gereedschap vermist, maar de bewoners moeten nog een nadere inventarisatie maken.

Apeldoorn Nieuwstraat Vechtpartij 24 december rond 03.55 uur Op de Nieuwstraat ontstond een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De twee groepen werden door de politie gescheiden, waarbij één groep werd weggestuurd door de politie. Echter één van de jongeren rende toch nog naar de vertrekkende groep en sloeg één van de jongeren in die groep. Toen hij terugliep werd hij aangehouden door de politie, echter andere jongeren bemoeiden zich met de aanhouding en probeerden het de politie onmogelijk te maken haar werk te doen. Uiteindelijk werden 4 personen aangehouden, allen uit Apeldoorn. Ze werden voor verhoor ingesloten. De volgende dag zijn ze na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn Insluiper overlopen Fazantweg / Valkenweg 24 december rond 05.59 uur De 82-jarige bewoonster werd wakker van gerommel aan het slaapkamerraam. Ze zag een nog onbekende jongen die al met één been in haar slaapkamer stond. Toen ze hem aansprak ging de jongen er vandoor, waarbij hij een gordijnrail kapot trok. Uit onderzoek bleek dat de insluiper via een keukentrap die buiten stond op het platdak van de woning was geklommen en zo bij het slaapkamerraam kwam dat op een kier stond. Ook op de Valkenweg werd die nacht op soortgelijke wijze getracht in te breken in een woning rond 06.25 uur.. Toen de bewoner wakker werd van het gerommel ging de inbreker er vandoor. De politie stelt een onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Uddel Inbraken Grevenhout Kwam melding van diverse inbraken in een 5-tal caravans. Op dit moment worden de eigenaren benaderd om aangifte te doen en te controleren wat er vermist wordt. De inbraken zijn vermoedelijk gepleegd in de afgelopen week.

Apeldoorn Inbraak Maasstraat Van 22 op 23 december Werd ingebroken in een woning aan de Maasstraat tijdens afwezigheid van de bewoner. Via de achterzijde van de woning kwamen de dader of daders binnen. Op dit moment is nog niet bekend of er iets vermist wordt.

Apeldoorn Aanhouding Henri Dunantlaan 25 december rond 16.55 uur De politie kreeg melding van een persoon die zich verdacht ophield tussen geparkeerde auto's. Toen twee agenten ter plaatse kwamen troffen ze een 26-jarige inwoner uit Apeldoorn aan. Hij had geen afdoende verklaring voor wat hij daar deed. Bij controle van zijn gegevens bleek dat de man nog een boete open had staan. Hij gaf aan dat hij dat niet kon betalen en werd vervolgens aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, zodat de agenten geweld moesten aanwenden om de man in de boeien te slaan. Hierbij werden de agenten genoodzaakt om pepperspray te gebruiken tegen de verdachte. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Beekbergen Aanhouding Engelanderholt 26 december 05.34 uur Agenten zagen op de Engelanderholt een auto met uitgeschakelde motor midden op de rijbaan stilstaan. Toen ze de bestuurder aanspraken kwam deze erg verward over. De man, een 25-jarige inwoner uit Apeldoorn, verklaarde dat hij harddrugs gebruikt had. Bij het onderzoek in de auto trof de politie een vuurwapen en een vleesmes aan. Beide wapens werden in beslag genomen. De man werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Einde persbericht

---- --