Politie Gelderland-Midden

Arnhem - politie maakt eind aan vechtpartijen

Publicatiedatum: 26-12-2005 14:40:13

De Arnhemse politie heeft maandagochtend in de Arnhemse binnenstad een eind gemaakt aan enkele vechtpartijen. Daarbij werden geen aanhoudingen verricht. Wel zagen agenten zich enkele malen genoodzaakt gebruik te maken van de wapenstok. Omstreeks vijf uur ontstond er onrust op diverse plaatsen in het centrum waarbij agenten steeds moesten ingrijpen om dreigende vechtpartijtjes de kop in te drukken. Even later ontstond er een grote vechtpartij op de hoek van de Jansstraat met de Varkensstraat waarbij agenten uiteindelijk een groep van 60 personen met enige dwang moesten verwijderen. Daarbij kwamen twee agenten op het Willemsplein in het nauw toen ze door een groep van ongeveer 15 personen werd belaagd. Met hulp van collega's konden de agenten worden ontzet. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Tegen zes uur was de rust teruggekeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhem - jongeren aangehouden na diefstal en mishandeling
Publicatiedatum: 26-12-2005 14:39:35

Drie Arnhemse jongeren (twee van zestien en een van vijftien) zijn zondagmiddag door de politie in hun woonplaats aangehouden wegens diefstal en mishandeling. De drie zouden op de Vondellaan de voetballen hebben afgepakt en meegenomen van twee vijftienjarige jongens, eveneens uit Arnhem. Toen ze de ballen terug wilden halen zouden ze door het trio zijn bedreigd en later mishandeld. Nadat de slachtoffers enkele malen vergeefs voorbijgangers om hulp hadden gevraagd waren er twee passanten die uiteindelijk de politie waarschuwden. Kort daarop konden agenten de drie verdachte knapen op de Laan van Presikhaaf aanhouden. De beide slachtoffers waren door de mishandelingen licht gewond geraakt en deden aangifte. Het verdachte trio is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhem - man gewond bij vechtpartij:drie verdachten opgepakt
Publicatiedatum: 26-12-2005 14:38:27

Bij een vechtpartij op de Kortestraat in Arnhem is in de nacht van zaterdag op zondag een negentienjarige man uit Groningen gewond geraakt. Het slachtoffer moest zich met verwondingen aan het gezicht onder doktersbehandeling stellen. Door de politie zijn korte tijd later drie verdachten, allen Arnhemmers, aangehouden. Omstreeks half drie die nacht werd door omstanders bij de politie melding gemaakt van een vechtpartij op de Kortestraat. Agenten troffen kort daarop alleen het slachtoffer nog aan en enkele omstanders. Volgens het slachtoffer was hij door meerdere personen geschopt en geslagen nadat hij een opmerking had gemaakt over het feit dat een van hen stond over te geven op straat. Na het voorval waren de verdachten weggelopen. Op aanwijzen van getuigen konden op de Arien Verhoefstraat drie jongens van zeventien jaar worden aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na inbraak

Publicatiedatum: 26-12-2005 14:37:41

Twee Arnhemmers van 38 en 39 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden na een inbraak. De twee werden kort na een melding van een inbraak in een winkel op de Geitenkamp rijdend in een auto aangetroffen. De inbraak zou omstreeks half één gepleegd zijn. Getuigen hadden een wagen weg zien rijden en waarschuwden de politie. Die zag de auto even later op de Velperweg rijden en kon de beide inzittenden aanhouden. Het verdachte duo is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhem - man op heterdaad betrapt bij doorrijden na ongeval
Publicatiedatum: 26-12-2005 14:37:13

De Arnhemse politie heeft vrijdagavond op de Klarendalseweg een 20-jarige Arnhemmer aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. Agenten waren er even voor middernacht getuige van dat de Arnhemmer op de Willemsstraat tegen een geparkeerde auto aanreed. Meteen daarop zagen ze de man doorrijden zonder zijn gegevens bekend te maken. De agenten zetten de achtervolging in en lieten de man op de Klarendalseweg stoppen, waarna hij werd aangehouden. De man bekende te zijn doorgereden. Volgens zijn verklaring had hij zijn auto voor de grap willen laten wiebelen door heen en weer te sturen. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en ontstond de aanrijding. Bij de man was geen drankgebruik geconstateerd. Nadat proces-verbaal was opgemaakt is de Arnhemmer vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Velp - zoon aangehouden na mishandelen moeder

Publicatiedatum: 26-12-2005 14:36:26

Een 21-jarige Velpenaar is vrijdagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van zijn 51-jarige moeder. De vrouw had dusdanige verwondingen opgelopen dat ze naar het ziekenhuis moest. Het slachtoffer had zelf de politie gewaarschuwd nadat ze bij een ruzie in de ouderlijke woning door haar zoon zou zijn geslagen. Agenten troffen beiden nog in de woning aan. De zoon werd vervolgens aangehouden en is voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Arnhem - alcoholcontroles Arnhem-Zuid

Publicatiedatum: 26-12-2005 14:35:48

De politie van de unit Arnhem-Zuid heeft vrijdagavond in samenwerking met het verkeershandhavingsteam op twee plaatsen alcoholcontroles gehouden. In totaal drie drankrijders liepen tegen de lamp. Eén van hen raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed was van meer dan tweeënhalf promille. In de late middag en vroege avonduren werd gecontroleerd op de Nijmeegseweg. Ruim 1000 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten. Eén van hen had een alcoholpromillage van 1,45 (ruim tweeën half maal de norm) en moest het rijbewijs inleveren. Op de Marga Klompélaan moesten 395 bestuurders blazen. Daarbij werd één bestuurder betrapt met een alcoholpromillage van meer dan 0,51.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

Rheden - twee drankrijders bij alcoholcontroles
Publicatiedatum: 26-12-2005 14:34:15

In de gemeente Rheden heeft de politie vrijdagavond alcoholcontroles gehouden op een aantal plaatsen. In Velp liep een bestuurder tegen de lamp op de Ommerhofselaan. Hij bleek met een alcoholpromillage van
1,17 achter het stuur te zitten. Op de Zutphensestraatweg in Spankeren werd later een bestuurder betrapt die met 1,29 promille had gereden. Beide bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. Tijdens de controles werden ruim 1100 bestuurders aan een blaastest onderworpen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606