Rijn & Venen 14.45 uur

Utrecht, 26-12-2005 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Onder invloed en oproep getuigen

HARMELEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 december heeft de politie omstreeks 03.00 uur een 38-jarige man uit Vleuten aangehouden op de Wilhelminalaan in verband met rijden onder invloed. Tijdens de aanhouding begon een groep van circa 15 omstanders zich met de aanhouding te bemoeien. Een agent werd daarbij tegen zijn gezicht getrapt en liep letsel aan zijn gezicht op. Diverse eenheden zijn vervolgens toegesneld om de agenten te helpen de groep in bedwang te krijgen. De man uit Vleuten werd meegenomen naar het politiebureau en blies daar 560 ugl. Twee omstanders, een 26 jarige man uit Nieuwegein en een 26-jarige vrouw uit Harmelen zijn eveneens meegenomen naar het politiebureau. Aangezien de verdachten onder invloed waren en niet alles van het incident kunnen herinneren, is de politie op zoek naar getuigen. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met het politiedistrict Rijn & Venen via telefoonnummer 0900 8844. Anoniem een melding doen kan ook via telefoonnummer 0800 7000.

MAARSSEN Vrijdagavond 23 december heeft de politie omstreeks 22.30 uur een 37-jarige bestuurder uit Nieuwegein aangehouden in verband met rijden onder invloed. De man blies 860 ugl waarop zijn rijbewijs in beslag is genomen.

MONTFOORT Zondag 25 december heeft de politie omstreeks 14.30 uur een automobilist op de Willeskop aangehouden vanwege zijn slingerende rijgedrag. De 25-jarige bestuurder uit Utrecht verzette zich bij de staande houding en werd geboeid meegenomen naar het politiebureau waar hij 720 ugl blies. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

MAARSSEN Vrijdagavond heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden op de Sportparkweg in Oud Zuilen en op de Zuilense Ring. Samen met diverse partners waaronder de Douane, Inspectie van Verkeer en Waterstaat, BVOC, de KLPD en de ANWB werden in totaal 1000 voertuigen gecontroleerd en 750 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Er werden onder andere 16 bekeuringen voor ontbrekende verlichting gegeven en 14 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Drie bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden.

Mishandeling

WOERDEN In de nacht van zaterdag op zondag 25 december is omstreeks 03.00 uur een 22-jarige man uit Woerden mishandeld op de Houttuinlaan. De man was door een bekende van hem op zijn gezicht geslagen. Na onderzoek kon de verdachte, een 21-jarige man uit Woerden in de omgeving worden aangehouden.

Insluipers aangehouden
MIJDRECHT Zondag 25 december vond omstreeks 15.00 uur insluiping door drie personen in een woning aan de Dorpsstraat plaats. De politie trof het drietal in de omgeving aan. Na onderzoek bleek dat zij bij diverse woningen hadden aangebeld en om geld hadden gebedeld. De 46-jarige en 32-jarige vrouw en het 10-jarige meisje bleken uit Bulgarije afkomstig en zonder vaste woon of verblijfplaats te zijn. Alledrie zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en zullen na onderzoek aan de Vreemdelingenpolitie worden overgedragen.