Eindhoven: Doorrijdster van verkeersongeval aangehouden

Een 44-jarige Eindhovense vrouw is maandagochtend om 2.00 uur voor haar woning aan de Airbornelaan aangehouden. Ze belde omstreeks 1.00 uur de politie en vertelde dat haar auto vernield zou zijn, terwijl deze in de straat geparkeerd stond. Bij nadere inspectie van de politie bleek de schade nogal groot. Bovendien waren de agenten op de hoogte dat een paar uur eerder een verkeersongeval had plaatsgevonden op de Winston Churchilllaan. Hier was de veroorzaker tegen een verkeerspaal aangereden en had daarop de plaats van het ongeval verlaten. Op de verkeerspaal waren laksporen aangetroffen die overeenkomen met de kleur van haar auto. Ook werden hier twee wieldoppen aangetroffen; welke afkomstig waren van haar auto. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreigen zoon

In een woning in het stadsdeel Woensel is een 54-jarige bewoner aangehouden. Dat gebeurde maandagochtend omstreeks 0.45 uur. De man kreeg ruzie met zijn 18-jarige zoon en daarbij zou over en weer klappen zijn uitgedeeld. De man bedreigde daarop de zoon met de dood. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt man aan na intrappen ruit van een horecapand

De politie hield maandagochtend om 1.20 uur in de Paradijslaan een 17-jarige Veldhovenaar aan. De verdachte trapte hier uit woede hij beweerde te zijn bestolen - een raam van een horecazaak in, waardoor de ruit kapot ging.

Eindhoven: Agressieve man aangehouden

Een 28-jarige man zonder vaste woonplaats is maandag omstreeks 9.30 uur voor de woning van zijn moeder in het stadsdeel Tongelre aangehouden. Vlak voor zijn aanhouding had hij ruzie met zijn moeder. Hij vernielde daarbij diverse zaken in haar woning. Ook zou hij haar hebben bedreigd. Omdat hij voor andere strafbare zaken nog drie dagen had uitstaan, werd hij aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na ingooien raam

Een 37-jarige Eindhovenaar is maandagochtend omstreeks 4.30 uur in de Wenckenbachstraat aangehouden. Hij had een ruit vernield van een woning in de genoemde straat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een 26-jarige Eindhovenaar is zondagavond om 23.25 uur op de John F Kennedylaan aangehouden door de politie. De verdachte slingerde met zijn auto over de John F Kennedylaan en kwam regelmatig met de rechterzijde van zijn voertuig in de berm terecht. Toen de man was aangehouden voor een blaastest, bleek al snel dat hij teveel drank op had. Op het politiebureau werd bij hem een alcoholpromillage van ruim
1,40 gemeten. Daarop werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Inbraak in pand

In een gebouw aan de Biezeveld is tussen zaterdag 15.30 uur en zondag 16.30 uur ingebroken. Weggenomen is wat muntgeld. Door een klepraam open te breken kon een daaronder aanwezig raam worden geopend.

Valkenswaard: Aanhouding na leksteken autobanden

De politie hield zondagavond omstreeks 20.30 uur in de Swaenstraat een 37-jarige Eindhovenaar aan. De man had kort daarvoor in de straat vier autobanden van een auto lek gestoken. Het ging om de auto van de huidige vriend van zijn 33-jarige ex-vrouw. Zij heeft aangifte gedaan van vernieling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Olielampen en kaarsen gestolen

Tussen maandag 3.00 en 3.30 uur is er in een pand aan het Hof ingebroken. Weggenomen zijn vier olielampen en tien kaarsen. Om bij de waar te kunnen komen is een etalageruit van de winkel ingeslagen.

Deurne: Drie aanhoudingen na inbraak op terrein van tijdelijke ijsbaan

Op aanwijzen van een getuige hield de politie maandagochtend omstreeks 5.00 uur drie mannen uit Deurne aan. De drie van 18, 21 en 28 jaar zouden kort daarvoor hebben ingebroken op het terrein van de tijdelijke kunstijsbaan op de Markt. Toen ze de politie zagen aankomen probeerden ze weg te komen. De oudste van de drie werd aangehouden in de Kerkstraat, de ander twee op de Markt. Op de ijsbaan was een koelkast opengebroken. Hier lagen verschillende flesjes drank over de grond. De 21-jarige verdachte had een onaangebroken flesje limonade bij zich.