Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 26-12-2005 o persberichten weekend district II

POLITIE CONTROLEERT 30 KM ZONE
GROOT-AMMERS De politie heeft op vrijdag 23 december van 08.30 tot 14.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Voorstraat in Groot-Ammers. Het ging om een controle met staandehouding. De politie controleerde de 30 kilometer zone op de Voorstraat. Er werden 58 passanten gecontroleerd en 15 processen verbaal geschreven. De snelste automobilist reed 62 km/per uur waar 30 km per uur is toegestaan. In Streefkerk werd daarna een verkeerscontrole gehouden op de Bergstoep. Daar werden 54 passanten gecontroleerd. Twee overtreders kregen een bekeuring; een voor te hard rijden (74 km/per uur waar 60 km/per uur is toegestaan) en een voor het niet dragen van de gordel.

DRONKEN
PAPENDRECHT De politie heeft op vrijdag 23 december eind van de middag een 54-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Ketelweg in Papendrecht. Een agent in burger zag hoe de man stond te wankelen bij zijn bromfiets. Hij bleek even daarvoor te zijn gestruikeld over het trottoir nadat hij zijn bromfiets had gestopt. De agent stopte en wilde de man helpen. De man werd echter agressief toen de politieagent zich legitimeerde. De man viel ook op de grond toen hij papieren op wilde rapen die hij had laten vallen. Daarop riep de politieagent de hulp van collegas in om de man een blaastest te laten doen. Uit de test bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies ver boven de streep; 710 ugl. De man werd aangehouden en na verhoor op het bureau heengezonden met een rijverbod van 8 uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
ALBLASSERDAM De politie heeft vrijdagavond 23 december een 21-jarige jongeman uit Sliedrecht aangehouden op de A15 ter hoogte van Alblasserdam. De politie voerde een routinecontrole uit. Het vermoeden rees bij de agenten dat de jongeman had gedronken. Dit bleek na een blaastest te kloppen (740 ugl). De jongeman werd aangehouden en na verhoor met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

HUISELIJK GEWELD
BLESKENSGRAAF De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 december op zaterdag 24 december een 28-jarige man uit Bleskensgraaf aangehouden voor een woning aan de Windhalmstraat. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw (22) hebben geduwd waardoor zij een pijnlijk schouder kreeg. Dit gebeurde na een woordenwisseling. De man heeft na verhoor bekend. Hij werd op zaterdagmiddag 24 december heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

JONGEN (17) ERNSTIG GEWOND GERAAKT BIJ EENZIJDIG ONGEVAL LEERDAM Een 17-jarige jongen uit Leerbroek is ernstig gewond geraakt na een ongeval met zijn bromfiets. Hij reed in de straat Recht van ter Leede de sloot in. Vermoedelijk reed de bromfietser in een bocht naar rechts, rechtdoor de sloot in. Hij heeft daarbij vermoedelijk een betonnen bruggetje over de sloot geraakt. Bewoners aldaar werden wakker van een harde klap. Buiten troffen zij het slachtoffer aan in de sloot. Hij werd door de bewoners op de kant gehaald en met een deken warm gehouden. Politie en brandweer waren snel ter plaatse. De jongen werd naar het ziekenhuis gebracht waar hersenletsel en diverse fracturen werden geconstateerd. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van het incident. Vermoedelijk had de jongen gedronken. Een bloedonderzoek moet hier meer duidelijkheid over verschaffen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
ALBLASSERDAM Een 61-jarige man uit Alblasserdam is zaterdagmiddag 24 december doorgereden nadat hij op het Scheldeplein met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan was gereden. Alerte mensen op het Scheldeplein noteerden het kenteken van de doorrijder. Zodoende wist de politie de man op de Sportlaan te traceren. Daar werd de man aangehouden. Na een blaastest bleek de man onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 645 ugl. De man ontkent iets met de aanrijding te maken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarna werd hij heengezonden. De man (46 jaar uit Alblasserdam) van de beschadigde auto heeft aangifte van verlaten plaats ongeval gedaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEKEURING
ALBLASSERDAM Drie jongeren van 14, 15 en 18 jaar uit Alblasserdam hebben op zaterdagmiddag 24 december een bekeuring gekregen omdat zij een flesje/ blikje met drinken op de openbare weg gooide.Zij deden dit op het Wilgenplein en Nedersassen nabij het Makadocentrum. Het gooien van afval op de openbare weg is niet toegestaan. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

KOPSTAARTBOTSING
PAPENDRECHT Op de N3 ter hoogte van de afslag met de A15 heeft in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december omstreeks 01.25 uur een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Er waren drie personenautos bij betrokken. Een 52-jarige man uit Alblasserdam zag niet op tijd twee autos achter elkaar voor het verkeerslicht stil staan. Hij reed er tegen aan. De 52-jarige moest een blaastest doen en bleek gedronken te hebben. (505 ugl). Hij werd aangehouden en na verhoor heengezonden met een rijverbod van 6 uur. Er raakte ook een persoon gewond; een 50-jarige vrouw uit Spijkenisse werd met pijn in schouder en rug afgevoerd naar het ziekenhuis in Dordrecht. Zij reed in de auto waar de 52-jarige als eerste tegen aan botste. De autos werden weggetakeld.

AANGEHOUDEN VOOR VECHTPARTIJ
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december twee mannen van 21 en 23 jaar uit Gorinchem aangehouden in de Westwagenaarstraat. De politie kreeg de melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aldaar. Ter plaatse werd de 23-jarige aangehouden. Hij had een van de portiers geslagen en bedreigd. De 21-jarige wilde de aanhouding van zijn maat voorkomen en greep een van de agenten om de nek. Een andere agent wilde zijn collega helpen maar kreeg vervolgens een vuistslag van de 21-jarige tegen kaak en oor. De politieagent heeft aangifte van mishandeling gedaan. De twee mannen werden ingesloten op het politiebureau en zijn op zondagmiddag 25 december weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

ILLEGAAL VUURWERK IN BESLAG GENOMEN
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december een 23-jarige man uit Bleskensgraaf aangehouden op de Provincialeweg N214 bij Papendrecht. De politie voerde een routinecontrole uit. De papieren van de bestuurder waren in orde maar in de kofferbak trof de politie illegaal vuurwerk aan. Het ging om 5 pakketen met flowerbeds. Dit is illegaal consumentenvuurwerk en dus verboden in Nederland. Het vuurwerk werd direct in beslag genomen en zal worden vernietigd. De 23-jarige deed op het politiebureau afstand van het vuurwerk. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie stelt een onderzoek in naar de verkoper van het vuurwerk.

VAN DE DIJK GEREDEN
ALBLASSERDAM Een 21-jarige jongeman uit Alblasserdam is in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december met zijn auto tegen een paal gereden en vervolgens de dijk afgereden. Dit gebeurde op de West Kinderdijk ter hoogte van de Merwedeweg. De bestuurder was na het ongeval uit zijn auto gestapt en naar huis gelopen. De politie trof het voertuig halverwege het talud aan. Via het opvragen van de kentekengegevens kwam de politie uit bij de 21-jarige bestuurder. Hij werd aangehouden in een woning aan de Gruttostraat. Hij bleek teveel te hebben gedronken (435 ugl). Na verhoor op het bureau werd de jongeman heengezonden. De auto is weg getakeld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

LASTIG
LEERDAM De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december een 45-jarige man uit Leerdam aangehouden in de Fonteinstraat. De politie surveilleerde die nacht in de Fonteinstraat en zag hoe de 45-jarige door twee personen uit een kroeg werd gezet. Het personeel dat de man buiten zetten, riep de agenten erbij. De 45-jarige weigerde de rekening te betalen en wilde ook de zaak niet verlaten. Uiteindelijk werd hij wel buiten gezet. Dat ging met zoveel tegenzin dat hij ook kleding van het personeel kapot maakte. De politie probeerde met de man te praten maar ook dat lukte niet. De man weigerde zijn naam op te geven en sloeg dreigende taal uit richting de agenten. Plotseling trapte de man een van de agenten vol in het kruis. Dit was zeer pijnlijk. De man werd met gepast geweld naar de grond gebracht en aangehouden. De betreffende agent heeft aangifte van mishandeling gedaan. Onderweg naar het politiebureau was de verdachte ook zeer agressief. De café-eigenaar wil de rekening alsnog vergoed hebben en een toegangsverbod voor de man. De verdachte is ingesloten.

IN DE SLOOT GEREDEN
GIESSENBURG Een 52-jarige man uit Giessenburg is op zondag 25 december met zijn auto in de sloot beland op de Bovenkerkseweg. De man verklaarde tegenover de politie een black-out te hebben gehad en zo de sloot in te zijn gereden. Hij raakte niet gewond. Na een blaastest bleek de man te hebben gedronken. Hij blies een Alert(335 ugl). De man kreeg een rijverbod van 2 uur.

RIJVERBOD GENEGEERD
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van zondag 25 december op maandag 26 december een 34-jarige man uit Nieuwendijk (Noord Brabant) aangehouden op de Wijnkoperstraat in Gorinchem. De man was die nacht eerder al staande gehouden bij een woning aan de Snijderstraat. De man stond daar voor de deur van zijn ex. Hij had liefdesverdriet maar mocht niet bij zijn ex-vriendin naar binnen. De politie kwam ter plaatse en rook alcohol bij de man. Na een blaastest blies hij een Alert. Daarop kreeg hij een rijverbod van 6 uur opgelegd en het advies van de politie om met een taxi naar huis te gaan. Dit deed hij echter niet. De politie signaleerde hem op de Wijnkoperstraat in de auto en hield hem aan. Hij blies weer een Alert (455 ugl). De man erkende op het bureau het rijverbod genegeerd te hebben. Hij werd na verhoor heengezonden, weer met een rijverbod. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.