Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 26-12-2005 o persberichten weekend district I

18-JARIGE MISHANDELT NEEFJE
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagavond 23 december een 18-jarige jongen uit Maassluis aangehouden op het politieubureau aan de Nassauweg. De jongeman was die avond met zijn 10-jarige neefje uit Dordt naar een voetbalwedstrijd geweest in Dordrecht. Door drankgebruik werd de 18-jarige agressief en deed provocerend naar mensen. Dit gebeurde na de wedstrijd. In de Eigenhaard maakte de verdachte opmerkingen naar een groepje. De boel escaleerde. De 18-jarige sloeg een van de jongens en rende daarna weg. Vervolgens keerde hij om en stormde weer op het groepje af. De verdachte struikelde echter en viel. Hij werd toen zo kwaad dat hij zijn 10-jarige neefje sloeg, schopte en duwde. De 18-jarige dacht dat zijn neefje hem had laten struikelen. Bewoners in de Eigenhaard hielpen het 10-jarig ventje en belden de politie. De 18-jarige werd ingesloten op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte is op zaterdagmiddag 24 december heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN NA ONTDEKKEN HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 december op zaterdag 24 december een 35-jarige Dordtenaar aangehouden op de Sint Jorisweg. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een wietplantage in een pand aan de Dubbeldamseweg Zuid. De politie ontdekte de wietplantage op dinsdag 20 december j.l. Het ging om zon 345 wietplantjes. De hennepkwekerij werd ontmanteld en alles vernietigd. Een 38-jarige man uit Dordrecht werd de dag na de ontdekking van de hennepkwekerij 21 december aangehouden. Hij is de eigenaar van het pand aan de Dubbeldamseweg Zuid. Hij werd na verhoor heengezonden. De 35-jarige Dordtenaar is na een nachtje in de cel op zondag 25 december heengezonden. Het onderzoek wordt voortgezet.

DRIETAL GOOIT BROMMOBIEL OM
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 december op zaterdag 24 december drie jongens van 15 (2x) en 16 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van vernieling. Een vrouw (59) ,wonende aan de Arentsburg, belde de politie rond middernacht nadat zij haar brommobiel op zijn kant aantrof. Even daarvoor hoorde ze een doffe klap. Een alert buurman had het drietal weg zien rennen en was er achter aan gegaan. De man wist het drietal vast te houden verderop in de Arentsburg. De politie nam de knapen mee naar het bureau waar ze de vernieling van de brommobiel bekenden. De jongens zijn na insluiting op zaterdagmiddag 24 december heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld. De brommobiel raakte beschadigd. De 15-jarige en 16-jarige bekenden op het bureau ook de brommobiel al eens eerder vernield te hebben. Dit was op 29 oktober j.l. De schade aan het voertuig was toen zon 3000 euro.

POLITIE MANNENKOOR ZINGT KERSTLIEDJES IN ZORGCENTRA DORDRECHT Het Politie Mannenkoor van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op zaterdag 24 december een kersttoer gedaan door Dordrecht. Het mannenkoor deed drie zorgcentra aan de Vijverhof, Stadswiel en Waterwiel aan en zong daar samen met ouderen kerstliedjes. De mensen konden het optreden zeer waarderen en zongen uit volle borst mee. Het Politie Mannenkoor deed de zorgcentra aan als een soort extraatje voor wat oudere mensen voor kerst.

AUTOS VERNIELD
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 23 december op zaterdag 24 december twee mannen van 23 en 25 jaar uit Dordrecht aangehouden in de Prinsenstraat. De politie hoorde een harde klap en ging kijken in de omgeving van de Prinsenstraat. De agenten zagen het tweetal autos vernielen bij de grote kerk. Ze deden dit door er tegen te schoppen. Bij diverse autos waren de spiegels ingeklapt door het trappen en waren er zichtbaar krassen. De eigenaren van de vernielde autos worden verzocht aangifte te doen. De politie zal hen ook benaderen. Het tweetal werd op het bureau ingesloten. Beiden hebben bekend. Ze waren onder invloed van alcohol toen ze de vernielingen pleegden. Na een nachtje in de cel zijn de twee op zaterdagmiddag 24 december heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERVELEND IN DE TREIN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op zaterdagavond 24 december drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Dordrecht aangehouden op het station in Zwijndrecht. De politie kreeg de melding dat de jongens heel vervelend waren in de trein en niet in het bezit waren van een plaatsbewijs. Ook zou het drietal de conductrice met de dood hebben bedreigd. De politie hield de drie aan en stelde ze in verzekering. De conductrice doet aangifte van bedreiging met de dood. De zaak wordt verder overgenomen door de Spoorwegpolitie Rotterdam. Op dinsdag 27 december zullen de drie worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

VERNIELING AUTORUIT
ZWIJNDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Tienkamp in Zwijndrecht. De man zou na drankgebruik en woorden met een familielid de voorruit van een auto hebben vernield. Dit werd gezien door getuigen. De auto was van zijn neefje. Hij heeft aangifte van vernieling gedaan. De verdachte ontkent. Hij werd na verhoor heengezonden op zondagmiddag 25 december. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEVALLEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op zondagavond 25 december een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Witte de Withstraat in Zwijndrecht. De politie kreeg de melding dat de man was gevallen met zijn bromfiets. Toen de politie arriveerde bij de man rees het vermoeden dat hij onder invloed was van alcohol. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Hij kon ook geen legitimatie en papieren van de bromfiets overleggen. Vervolgens wilde hij ook nog op de vuist gaan met de agenten. Daarop werd hij aangehouden en ingesloten. Na een nachtje in de cel werd hij op maandagmiddag 26 december heengezonden. De bromfiets blijft op het politiebureau om te onderzoeken waar deze vandaan komt.

OVERLAST VAN VUURWERK
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 25 december op maandag 26 december een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden in de Noorderstraat in Dordrecht. De politie surveilleerde daar in de wijk en zag hoe de 28-jarige vuurwerk afstak terwijl dit nog niet is toegestaan. De man werd na verhoor op het politiebureau heengezonden met een dagvaarding.