Politie Zuid-Holland-Zuid

26/12 Hoeksche Waard

, 26-12-2005 o persberichten weekend district III

RIJBEWIJS KWIJT
OUD-BEIJERLAND Het rijbewijs van een 73-jarige man uit Oud-Beijerland is vrijdagavond 23 december ingevorderd. De politie controleerde de automobilist op de Gorterstraat. Na een blaastest bleek de man veel teveel te hebben gedronken (640 ugl) .De man raakte zijn rijbewijs kwijt en werd na verhoor op het bureau heengezonden met een rijverbod van 7 uur.

AUTO TE WATER
OUD-BEIJERLAND Een 52-jarige man uit Klaaswaal is zaterdagavond 24 december omstreeks 18.55 uur met zijn auto te water geraakt. Dit gebeurde op de Groeneweg. De auto lag op zijn kop in het water. Gelukkig voor de bestuurder was de auto niet volledig onder water gegaan. Dit kwam omdat er niet veel water in de sloot lag. De brandweer bevrijdde de man uit zijn benarde positie. Hij moest een blaastest doen en blies een Fail. De man werd aangehouden voor rijden onder invloed. Daarna werd hij voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De Regionale Verkeers Ondersteuning (RVO) verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De man verklaarde zelf dat hij de controle over het stuur verloor na een flauwe bocht. De auto raakte total loss. Een bloedonderzoek zal moeten uitwijzen hoeveel de man precies had gedronken ten tijde van het ongeval.

HEK GERAAKT
STRIJEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag 24 december op zondag 25 december de melding van een bewoner aan de Keizersdijk in Strijen dat er een auto tegen een hek was gereden. De politie ging er direct op af en hield op de Keizersdijk een 27-jarige man uit Puttershoek aan. Hij bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken (640 ugl). De man kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder wilde ook graag een tegenonderzoek naar de hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Dit gebeurt in de vorm van een bloedonderzoek. Uit dit onderzoek zal blijken hoeveel alcohol in zijn bloed zat ten tijde van de aanrijding.

OPVALLEND RIJGEDRAG VERRAADT DRANKGEBRUIK
MIJNSHEERENLAND Een 66-jarige man uit Rotterdam is in de nacht van zondag 25 december op maandag 26 december gesnapt met drank op. De politie zag de man rijden op de A29 ter hoogte van Mijnsheerenland. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag; hij slingerde en had een wisselende snelheid. Daarop hield de politie de man staande en liet hem blazen. De man blies een Alert (320 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.