Politie Drenthe

2e Kerstdag

Hoogeveen, 26-12-2005

Geluk gehad
ZUIDLAREN Een 17 jr. jongen botste zondagavond op de Hogeweg in zijn woonplaats Zuidlaren met zijn bromfiets bijna frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 50 jr. plaatsgenoot. De jongen mag van geluk spreken want hij kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. Toch zal het ongeval voor hem een aantal nare gevolgen hebben. Hij had namelijk gedronken (1,4 promille), droeg geen helm, reed niet op het verplichte fietspad en bovendien onvoldoende rechts en had de bromfiets ook niet verzekerd. Bovendien is de bromfiets door de aanrijding totaal vernield. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden voor rijden onder invloed
MEPPEL Op de Grote Oever in Meppel hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 38 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. De ademanalyse gaf als uitslag een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. De man zal door betaling van een geldboete van 220,- verdere strafvervolging kunnen voorkomen.

Vuurwerk en de gevolgen
EMMEN Een bewoner van het Vinkeveld in Emmen zit met een schade van zeker 500,00. Onbekenden plakten zondagavond tegen 22.00 uur vuurwerk op een raam van zijn woning en brachten dit tot ontploffing. Het gevolg was twee kapotte ruiten en schade aan gordijnen en vloerbedekking. Een buurman heeft een aantal jongens weg zien fietsen.

MEPPEL Een 20 jr. jongeman uit Staphorst is zondagavond door de politie bekeurd. Na klachten over het afsteken van vuurwerk trof de politie de jongeman aan op het Stationsplein. Hij had nog een nitraatbom op zak. Hij kan dus een boete tegemoet zien.

EMMEN De politie maakt ook proces-verbaal op tegen een 20 jr. man uit Emmen. Hij was in het bezit van een vuurwerkpistool. De man zat bij de 24 jr. man uit Emmen in de auto die in de nacht van zaterdag op zondag op de Weerdingerstraat in Emmen werd aangehouden voor het rijden onder invloed, het opgeven van een valse naam en het in bezit hebben van een gas-alarmpistool. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat ook de 20 jr. man een vuurwerkpistool in bezit had. Ook dit wapen is in beslag genomen.

Gewelddadige lieden aangehouden
RODEN Op de Albertslaan in Roden hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 17 jr. jongen uit Groningen aan. De jongen was na een avondje stappen erg agressief. Zo schold hij mensen uit voor van alles en nog wat en trapte volgens getuigen tegen gebouwen, fietsen en een auto. Hierbij sneuvelde de ruit van een snackbar. Het is nog niet bekend of er meer schade is. De jongen werd aangehouden en nadat in het Asser ziekenhuis een bij het intrappen van de ruit opgelopen wond was gehecht, ingesloten voor verhoor. In de loop van maandag is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (05211795)

NIEUW AMSTERDAM Na een ruzie tussen twee mannen voor een horecagelegenheid aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam hield de politie een 25 jr. man uit Veenoord aan. Na een woordenwisseling gaf hij een 19 jr. jongen uit Nieuw Amsterdam een vuistslag in het gezicht. Een pijnlijke en bloedende neus was het gevolg. Omdat de politie net in de buurt was werd hij direct aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. (05211798)

Politie neemt pepperspray en pillen in beslag
EMMEN Bij controle van een bestelbusje op de parkeerplaats aan de Burgemeester Tijmesstraat in Emmen, vond de politie zondagavond in de auto een busje pepperspray en een groot aantal pillen. De 28 jr. man uit Emmen die achter het stuur zat is aangehouden. Het in bezit hebben van pepperspray is verboden. De pillen worden nog nader onderzocht. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (05211754)

Bekeurd voor het niet kunnen identificeren
HOOGEVEEN In winkelcentrum De Weide in Hoogeveen zijn zaterdagavond drie jongens van 15, 15 en 16 jr. uit die plaats bekeurd. De jongens maakten deel uit van een groep jongeren die voor overlast zorgde in het winkelcentrum. Daarbij zijn o.a. een paar lampjes vernield. Deze jongens hadden geen identiteitsbewijs bij zich waarop ze zijn aangehouden en bekeurd. De politie stelt nog een onderzoek in naar de daders van de vernielingen. (05211579)

Lichtgewonde bij kop-staart aanrijding
COEVORDEN Bij een kop-staart aanrijding op de N-34 bij Coevorden raakte maandagmorgen een 14 jr. jongen uit Emmen licht gewond. Bij de aanrijding waren vier autos betrokken. De jongen zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 27 jr. man uit Emmen. Deze moest onverwacht remmen voor een voor hem rijdende auto die afremde. Door de sneeuwval begon de auto van de Emmenaar te slippen. Een 38 jr. automobilist uit Nieuwdorp botste hierop met de voorkant tegen de zijkant van de slippende auto. Hierna botste een 31 jr. automobilist al slippend tegen de auto van de man uit Nieuwdorp en belandde in de sloot. Ook een 30 jr. vrouw uit Zwartemeer kon niet meer op tijd stoppen en botste tegen de auto van de man uit Nieuwdorp.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor politie Drenthe tot dinsdagmorgen 08.00 uur. Tel 06-51557950.

Vanaf dinsdagmorgen 08.00 uur verzorgt Ernest Zinsmeijer de voorlichting. Tel. 0592-361127 of 06-22662875