PERSBERICHT - 2005-11-23

Industrion: Negen maanden lang acht tentoonstellingen en talrijke activiteiten

DaVinci project Kerkrade uniek in Euregio

Van 27 december tot en met 4 december 2006 vindt in Kerkrade en wijde Euregio het evenement 'Leonardo da Vinci - 101 projecten plaats. Daarin wordt in acht tentoonstellingen en een groot aantal andere activiteiten aandacht besteed aan het bekendste geniet uit de Renaissancetijd.

Een uniek project, dat in deze vorm en opzet in de Euregio nog nooit is vertoond, zegt directeur Hans Gubbels van organisator Industrion in Kerkrade.

Activiteiten
Behalve de acht tentoonstellingen zijn er ook verschillende lezingen, muziekuitvoeringen en workshops te bezoeken. Het epicentrum van dit evenement ligt in Industrion en daarnaast zijn Schacht Nulland en Rolduc in Kerkrade, het Glaspaleis in Heerlen, het Marienhospital in Aken en Burg Rode in Herzogenrath de plekken waar de bezoeker kennis kan maken met de beroemde Italiaanse architect, uitvinder, beeldhouwer, schrijver en schilder. Bijzonder zijn de uit Italië afkomstige modellen, die in Kerkrade voor het grote publiek te bewonderen zijn.

Euregionaal
Het evenement heeft een duidelijk Euregionaal karakter doordat het ook te bezoeken is in Aken en Herzogenrath. Daarnaast zijn de universiteiten van Aken, Hasselt, Eindhoven en Maastricht betrokken bij dit evenement. Iedere universiteit neemt twee lezingen voor haar rekening waarin een beeld wordt geschetst van wetenschappelijk onderzoek en de link naar Leonardo da Vinci.

Negen maanden Omdat het evenement negen maanden duurt, is er voor de bezoeker een speciale Da Vinci Pas ontwikkeld. Hiermee zijn alle evenementen over Leonardo da Vinci te bezoeken in Industrion, krijgt de bezoeker korting op andere Da Vinci evenementen en de mogelijkheid om vroegtijdig met korting te reserveren voor lezingen, workshops of muziekuitvoeringen.

Lees ook: Overzicht van het gehele programma
Uitleg Da Vinci Pas

Noot voor de redactie,