Gemeente Spijkenisse


Workshops Rappen in wijkcentrum De Akkers

25 november 2005

In de kerstvakantie, die van dinsdag 27 december 2005 tot en met 6 januari 2006 duurt, organiseren het Sportteam Spijkenisse en Thuis Op Straat in het wijkcentrum De Akkers, bij voldoende deelname, twee workshops Rappen.

Jongeren kunnen, onder deskundige begeleiding, hun eigen teksten verzinnen en eigen muziek kiezen. De data worden in onderling overleg gekozen. Op vrijdag 6 januari luisteren de drie beste nummers de prijsuitreiking van het Kerstzaalvoetbaltoernooi op en dat betekent misschien het begin van een eigen muziekcarrière. Deelname is gratis. Opgeven kan via e-mail p.vandijk@spijkenisse.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Wie zich aanmeldt is verzekerd van een plek.

Een van de modernste muziekstijlen van de wereld is de Hiphop, een zowel muzikaal als sociaal onderdeel van de zwarte jongerencultuur. Het muzikale deel wordt gekenmerkt door rap: het ritmisch voordragen van een tekst op muziek. Rap is afkomstig van Afrikaanse volkeren in het algemeen en specifiek van zwarte mensen geboren in de verenigde Staten. De wortels van de vernieuwende muziekvorm vinden we in West-Afrika, waar stamhoofden 'mannen van woorden' in hoge achting hielden.