Ingezonden persbericht


Dordrecht, 13 december 2005 Persbericht 05-34

Kerstvakantie in de Biesbosch

Biesboschcentrum Dordrecht organiseert in de kerstvakantie allerlei activiteiten, van knutselen met natuurlijke materialen tot Glühweintochten in de winterse Biesbosch.

Kinderactiviteiten
Elke dinsdag- , woensdag- en donderdagmiddag in de vakantie zijn er kinderactiviteiten: op dinsdag Levend Ganzenbord, op woensdag knutselen (thema: vogelvoer) en op donderdag een speelse buitenactiviteit voor het hele gezin. Voor de buitenspelen moet je je opgeven, voor het knutselen niet. Voor kleuters tot 6 jaar wordt er op dinsdag, woensdag en donderdag voorgelezen uit winterse prentenboeken, steeds om 13, 14 en 15 uur. Opgeven hiervoor is niet nodig.

Varen
Natuurlijk organiseert het Biesboschcentrum ook vaar- en wandelexcursies tijdens de kerstvakantie. De polders in de Biesbosch zijn in deze tijd van het jaar belangrijke pleister- en foerageerplaatsen voor ganzen en andere watervogels. Tijdens de Glühweintocht en de Snertvaartocht met rondvaartboot de Halve Maen is er volop gelegenheid om vogels te kijken. Er gaan Biesboschgidsen mee om uitleg te geven. Bovendien is er voor de deelnemers aan de Glühweintocht een glaasje Glühwein met een oliebol en wordt tijdens de Snertvaartocht een kop erwtensoep geserveerd. Nieuw is de Winterse Huiswaardtocht (3,5 uur): een vaartocht met de Halve Maen en een stevige wandeling (2 uur) onder leiding van gidsen over de dijkjes rond de voormalige graslandpolder de Huiswaard. Terug aan boord is er Glühwein. Data: Glühweintocht dinsdag 27, donderdag 29 en vrijdag 30 december, Winterse Huiswaardtocht dinsdag 3, donderdag 5 en zaterdag 7 januari, Snertvaartocht woensdag 4 januari en zondag 8 januari. De tochten beginnen steeds om 12.30 uur.

Wandelen
Wie niet van varen houdt kan mee met een Snertexcursie onder leiding van Biesboschgidsen door het Hollandse polderlandschap van de Hel- en Zuilespolder. De excursie vindt plaats op donderdag 29 december en op vrijdag 6 januari van 10.30 tot 12.30 uur. Na afloop van de wandeling is er erwtensoep in het huiscafé van het Biesboschcentrum.

Informatie en reserveren
Voor alle tochten en activiteiten, behalve voorlezen en knutselen, is reserveren aanbevolen. Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u bellen met Biesboschcentrum Dordrecht, (078) 630 53 53. Het adres van het centrum is Baanhoekweg 53, Dordrecht. Openingstijden in de kerstvakantie: van 10 tot 17 uur, gesloten op 25 december, 1 en 2 januari.
---