Datum: 27 December 2005

De Zilk Brand in woning Op zondag 25 december, rond 03.40 uur, heeft een rijtjeshuis aan het Hoekgat vlam gevat. De bewoners, een man en vrouw en hun twee kinderen konden zelfstandig het huis uit komen. De hulpverleningsdiensten waaronder de brandweer, politie en ambulancepersoneel kwamen zo snel mogelijk in actie. Omdat er meerdere woningen gevaar liepen werden de bewoners van 6 nabijgelegen huizen geëvacueerd. De bewoners werden opgevangen in het nabijgelegen buurthuis De Duinpan. De kinderen en de vrouw hadden last van ingeademde rook en zijn voor controle overgebracht naar het LUMC. Rond 04.25 uur was de brand onder controle. De woning is volledig door de brand verwoest.

Katwijk Vernieling van ruiten Een 39-jarige man uit Katwijk, heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling en bedreiging. Van hun woning aan het Zuideinde waren op zaterdag 24 december, omstreeks 03.30 uur, de ramen ingegooid gepaard met bedreigingen aan het adres van de bewoners. De aanleiding zou een ruzie uit het verleden zijn. Aan de hand van het signalement van de auto kon de politie in de buurt twee verdachten aanhouden. Een 18-jarige Hagenaar en een 23-jarige Leidenaar zijn overgebracht naar het bureau. De twee mannen zijn in verzekering gesteld gedurende het onderzoek.

Lisse Baldadigheid De politie heeft op vrijdag 23 december, omstreeks 21.50 uur, twee jongens van 17en 18 jaar uit Lisse aangehouden op de Kanaalstraat. De twee zouden op de Kanaalstraat tegen een vuilnisbak geschopt hebben. Eerder zouden zij met elkaar gestoeid hebben en tegen een auto zijn aangekomen. De twee zijn op aanwijzen van getuigen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongens waren onder invloed van drank en 18-jarige was ook op het bureau nog baldadig. De politie heeft het tweetal gehoord en later weer in vrijheid gesteld. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt. Op zondag 25 december, rond 03.50 uur, is er voor een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat een 23-jarige man op zijn neus geslagen. Vervolgens is de verdachte er op de fiets vandoor gegaan. De 23-jarige is naar het ziekenhuis gegaan waar bleek dat zijn neus gebroken was. Agenten hielden op de Koninginneweg een verdachte die voldeed aan het signalement aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noordwijk Inbraken in woningen Oegstgeest/ Sassenheim Tijdens de kerstdagen is er in de streek waaronder Noordwijk, Oegstgeest en Sassenheim in een aantal woningen ingebroken. In Noordwijk werden drie huizen door inbrekers bezocht. Uit een woning aan de Jacoba van Beierenlaan werd een geluidsinstallatie meegenomen. Inbreker(s) bezochten de woning op 24 december toen de bewoners weg waren. Op tweede kerstdag, maandag 26 december hebben dader(s) ingebroken in een woning aan de Buurweg. De inbreker(s) hebben uit de woning een plasma scherm weten mee te nemen. Ook uit een woning aan de Prins Bernhardstraat werd een tv scherm meegenomen. In deze woning werd op maandag 26 december ingebroken. Via het openbreken van een raam aan de achterzijde van woning wisten de dader(s) binnen te dringen. Op zaterdag 24 december hebben inbrekers in een woning aan de Cartesiuslaan in Oegstgeest ingebroken. Via de achterzijde zijn de dader(s) de woning binnengedrongen en hebben de woning op waardevolle spullen doorzocht. Tot dusver is bekend dat er een geldbedrag en een laptop weggenomen is. In een woning in Sassenheim aan de Mercuriusstraat is er op eerste kerstdag ingebroken. Uit de woning is een ketting en een geldbedrag gestolen. De dader(s) zijn via de achterzijde van de woning binnengekomen.

De politie doet onderzoek naar alle gepleegde woninginbraken. De bewoners hebben allen aangifte gedaan en een lijst van gestolen goederen opgegeven. Via buurtonderzoeken worden omwonenden gevraagd of zij iets gezien of gehoord hebben. Heeft u tijdens de kerstdagen iets verdachts gezien wat te maken kan hebben met de inbraken dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar eventueel achtergelaten sporen in de woningen.

Leiden Aanhoudingen na aanranding De politie van Leiden heeft nadat een 19-jarige Leidse aangifte had gedaan van aanranding, twee mannen aangehouden van 21 en 24 jaar uit Leiden. De twee mannen zouden de vrouw en een vriendin van haar op zondag 25 december, omstreeks 05.55 uur, lastig hebben gevallen en onzedelijk hebben betast. Een langsrijdende agent werd aangesproken en op basis van het signalement heeft hij de twee mannen aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het bureau waar zij verhoord zijn. De mannen krijgen een proces-verbaal.

Boskoop Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Reijerskoop. De inbraak vond plaats tussen zaterdagmiddag 24 december en zondagavond 25 december. Uit de woning zijn enkele horloges gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Bodegraven Man beroofd

Een 36-jarige man uit Bodegraven werd op zaterdag 24 december, rond 02.00 uur, op de Zuidzijde aangevallen door 3 nog onbekende jongens en door hen beroofd van zijn huissleutels en portemonnee. Toen de man daar liep kwamen de 3 jongens plotseling vanaf het terrein van een timmerfabriek vandaan en sloegen op hem in. Daarbij kwam de man ten val en bemerkte later de vermissing van zijn goederen. De politie is met een onderzoek begonnen.

Reeuwijk Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Kalmoes. De inbraak vond plaats in de middag of avond van zondag 25 december. Uit de woning werden een plasmascherm, een laptop en een acculader gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Mauritslaan. De inbraak vond plaats in de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 december. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals geld, bankpasjes, rijbewijs en autopapieren en een videocamera. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Dader overval bij woninginbraak aangehouden

De politie hield zondag 25 december, rond 10.40 uur, in een woning aan het Olympiadeplein een 30-jarige man uit Den Haag aan. De politie had een melding gekregen dat in de woning vermoedelijk werd ingebroken en trof daar de Hagenaar aan. De agenten herkenden de man direct aan het signalement als de man die op zaterdag 24 december, rond 10.00 uur, een verf en woonwinkel aan de Lem Dulstraat overviel. Hij bedreigde daar het aanwezige winkelpersoneel met een mes en haalde vervolgens de kassa leeg. Dankzij een goed opgenomen signalement en de melding van de inbraak waren dit voor de politie twee vliegen in één klap. De verdachte zit vast. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Gouda Aanhouding na geweld

De politie hield op zondag 25 december, rond 04.00 uur, een 19-jarige jongen in zijn woning in Bodegraven aan als verdacht van het mishandelen van een 15-jarige plaatsgenote. De mishandeling gebeurde, rond 03.00 uur, in en bij een uitgaansgelegenheid aan het Reigeroord. Binnen was ruzie ontstaan waarbij klappen vielen. Buiten deelde de verdachte nog een kopstoot uit. Die kopstoot veroorzaakte een gebroken neus bij het meisje. De verdachte werd zondagmiddag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar een zestal inbraken in woningen. De inbraken vonden het afgelopen weekend plaats. Bij de inbraken werden diverse goederen zoals mobiele telefoons, flatscreens, digitale camera's, een computer, wijn, sieraden en een bijna hagelnieuwe auto van het merk Opel type Meriva gestolen. Kennelijk maakte het dievengilde van de gelegenheid gebruik door op de kerstdagen in te breken op het moment dat bewoners tijdelijk vanwege familie- of kerkbezoek of anders afwezig waren. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden ieder spoor.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 december werd geprobeerd in te breken in een woning aan de Peperstraat. Waarschijnlijk omdat de hond aansloeg ging de dader niet verder en vertrok. In de middag of avond van zondag 25 december vonden inbraken plaats in woningen aan de Zuiderwerf, de Karekietstraat, het Crocuspad en de Willem Tombergstraat. Bij de woning aan het Zuiderwerf werd de buiten geparkeerde auto gestolen. Aan de Ingelandslag werd eveneens in de middag of avond ingebroken, maar dan op maandag 26 december.

Ouderkerk a/d IJssel Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar twee inbraken in woningen. De inbraken vonden het afgelopen weekend plaats. Bij de inbraken werden diverse goederen zoals geld, sieraden en kristal gestolen. De eerste inbraak vond plaats in de late middag of vroege avond van zaterdag 24 december bij een woning aan de IJsseldijk Noord. De tweede vond plaats in de late middag of avond van maandag 26 december bij een woning aan de Kerkweg. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouderak Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Dorpsstraat. De inbraak vond plaats in de middag of avond van zondag 25 december. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals sieraden en dure parfums. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Bergambacht Inbraak in woning

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Benedenberg. De inbraak vond plaats in de avond van maandag 26 december. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals geld, een postzegelverzameling, sieraden en paspoorten. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

--- einde berichten ---


---

---- --