Politie Zuid-Holland-Zuid

27/12 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 27-12-2005

BRANDJE
DORDRECHT Maandagmiddag 26 december zijn vier knapen uit Dordrecht (leeftijd 13 en 14 jaar) aangehouden nadat ze brand hadden gesticht in een in aanbouw zijnde woning. De vier hadden op een bouwterrein aan de Provincialeweg in een in aanbouw zijnde woning een stapel kranten in de brand gestoken. Dit werd gezien door een getuige die de politie en brandweer waarschuwde. Het viertal werd op de Noordendijk aangehouden door de politie. De brandweer bluste het brandje. De schade lijkt mee te vallen. De vier jongens krijgen een HALT-straf.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT In de nacht van maandag 26 op dinsdag 27 december zijn een 15-jarige en een 16-jarige knul, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden omdat ze zich niet wilden identificeren. Eerder die nacht hadden surveillerende agenten de melding gekregen dat er op de Lindelaan twee jongens bezig waren met het vernielen van autos. Toen agenten in de Lindelaan aankwamen werden zij aangesproken door een 42-jarige man uit Zwijndrecht, die enkele minuten daarvoor bedreigd werd door een jongen. Deze jongen was in het gezelschap van een andere jongen, maar die had zich afzijdig gehouden. Na een korte zoekslag werden de twee op de Stationsweg gevonden. Toen de agenten de twee naar hun identiteitsbewijzen vroegen, konden beiden dat bewijs niet overleggen. Omdat de agenten twijfelden aan de personalia die de jongens opgaven, werden ze aangehouden. De 15-jarige probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken door er vandoor te gaan. Hij kon na een korte achtervolging alsnog aangehouden worden. Bij zijn aanhouding gooide de jongen een telefoon weg. Er wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig is. Ook de fietsen die bij de jongens werden aangetroffen, worden aan een onderzoek onderworpen. De 15-jarige bleek inderdaad een valse naam opgegeven te hebben. De twee zijn ingesloten en worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij de bedreiging en de overige strafbare feiten.

CHAOS
DORDRECHT Maandagmiddag 26 december heeft een aanrijding tussen twee voertuigen voor een grote chaos gezorgd. De 40-jarige bestuurder uit Barendrecht van het voertuig dat de aanrijding vermoedelijk veroorzaakte, reed achteruit op de Spuiweg op zoek naar een parkeerplaats. Hierbij werd de auto van een 35-jarige man uit Dordrecht geraakt. Door de aanrijding raakte de 35-jarige gewond. Door de klap schoot zijn auto tegen een derde voertuig en de stoep op. Op de stoep werd een bakfiets geraakt en daarmee raakte een winkelruit beschadigd. De 35-jarige Dordtenaar werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De 40-jarige bestuurder van het eerste voertuig werd gehoord als verdachte. Hij verklaarde ten tijde van de aanrijding nagenoeg stil gestaan te hebben. De eerste resultaten van het technisch onderzoek wijzen er echter op dat de man met een redelijke snelheid naar achteren gereden moet zijn. Het onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval wordt voortgezet.