Openbaar Ministerie

Persberichten
Den Haag, 21 december 2005

Handel in verdovende middelen vanuit flat

Op 5 december 2005 heeft de politie Haaglanden een inval gedaan in een woning aan de Loosduinseweg in Den Haag. In het pand trof de politie een forse hoeveelheid verdovende middelen aan, variërend van plakken hash, stukken cocaïne (ongeveer 400 gram) en heroïne (ongeveer 500 gram). Een groot deel van de vloer en aanwezige meubels was bedekt met een witte laag poeder. Na onderzoek bleek dit een reststof te zijn waarmee cocaïne wordt versneden om grotere hoeveelheden te verkrijgen. Twee mannen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Het gaat om een 24-jarige man en een 21-jarige man uit Den Haag. Op 6 december is de huurder van het pand aangehouden en onderhouden over zijn rol in deze handel in verdovende middelen.

In de nacht van 8 op 9 december zijn nog twee mannen van 23 en 24 jaar uit Den Haag aangehouden op een galerij van dezelfde flat aan de Loosduinseweg. Deze mannen zijn na verhoor heengezonden. Op het dak van de flat is toen nog een hoeveelheid verdovende middelen gevonden. Deze zaten in een vuilniszak en waren nat door de regen, het bruto gewicht bedroeg 520 gram, het NFI is gevraagd het netto gewicht vast te stellen.

De vijf mannen worden verdacht van (medeplegen van) handel in verdovende middelen. Van de mannen die op 5 december werden aangehouden zit de 24-jarige man nog in voorlopige hechtenis. Op 20 maart 2006 staan de zaken tegen drie van de verdachten op de zitting van de politierechter.