BKWI


Gevolgen Polisadministratie op Suwinet-Inkijk dinsdag, 27 december 2005

Op 1 januari 2006 zal het UWV de Polisadministratie opleveren. De Polisadministratie is een intensieve samenwerking tussen het UWV en de Belastingdienst met als doel de uitvoering van de werknemersverzekeringen te vereenvoudigen. De invoering van de Polisadministratie heeft ook gevolgen voor het gebruik van Suwinet-Inkijk.

Door de invoering van de Polisadministratie zal in de periode van januari tot ± half maart 2006 het UWV geen actuele gegevens omtrent arbeidsverhoudingen kan leveren. Voor Suwinet-Inkijk betekent dit dus dat er geen actuele gegevens over het arbeidsverleden zullen worden getoond.
Mocht u nadere informatie willen omtrent de achtergrond van deze wetgeving, dan wordt verwezen naar de website van het Coördinatiepunt ICT Gemeenten (www.cp-ict.nl). Van deze website kunt u de impactanalyse Loonaangifte 2006 downloaden.

Gevolgen voor gebruik Suwinet-Inkijk per proces

Beoordelen aanvraag

· Bij de aanvragen voor (aanvullende) bijstand kunnen onlangs gestarte of beëindigde dienstverbanden niet gecontroleerd worden;
· Door het ontbreken van de onlangs gestarte of beëindigde dienstverbanden is het minder zichtbaar of er sprake is van eventuele voorliggende voorzieningen (WW).

Rechtmatigheidscontrole

· De gevolgen zijn hetzelfde als bij de aanvragen. Onlangs gestarte of beëindigde dienstverbanden zijn niet zichtbaar.

Terugvordering

· Er kan geen recente werkgever worden gevonden voor eventueel beslaglegging;

· Er kunnen geen kwijtgeraakte cliënten worden opgespoord op basis van actuele dienstverbanden.

Verhaal

· Er kan geen check worden gedaan op actueel lopende dienstverbanden.

Reïntegratie

· Er kan geen check worden gedaan op actuele dienstverbanden welke indicatief zouden kunnen zijn voor bemiddeling(straject).

Tip: Daar waar u in de uitvoering (contact)gegevens van een werkgever nodig heeft, bijvoorbeeld voor het opvragen van looninformatie, kunt u in Suwinet-Inkijk gebruik maken van het Basis Bedrijvenregister Plus (BBR+).

Samenwerking
De gevolgen van de Polisadministratie zullen ook merkbaar zijn voor het CWI. Dit betekent dat, indien u afspraken heeft met het CWI over het gebruik van Suwinet-Inkijk (bijvoorbeeld een printje in het aanvraagdossier), u goede afspraken moet maken hoe daar in het eerste kwartaal van 2006 mee wordt omgegaan.

Tot slot
Verwacht wordt dat de polisadministratie vanaf 15 maart gevuld gaat worden met de gegevens van de loonaangifte over januari. Vanaf 3 april kunnen die gegevens via Suwinet-Inkijk getoond worden. Er is echter sprake van een aantal onzekerheden. Vanuit het Coördinatiepunt ICT Gemeenten, het Inlichtingenbureau en BKWI wordt u de komende periode op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen. Mocht u tussentijds vragen hebben, dan kunt u zich altijd richten tot de Servicedesk, telefoon 0800 - 222 1122 of uw accountmanager.