Politie Limburg-Zuid

Drie gewonden bij vechtpartij

Toestand één persoon nog kritiek

kerkrade, 27-12-2005 o De politie heeft vier personen aangehouden wegens betrokkenheid bij een vecht- en steekpartij op zaterdag 24 december 2005 in de Koestraat/Nassaustraat in Kerkrade. Daarbij raakten drie personen gewond, van wie twee ernstig. Een 35-jarige man werd met hersentrauma opgenomen in het ziekenhuis, terwijl een 21-jarige man werd opgenomen met een longperforatie. Een derde man, 26 jaar oud, werd in zijn hand gestoken en hield bovendien een gebroken neus aan de vechtpartij over. Alle mannen zijn afkomstig uit Kerkrade.

Om 04.30 uur zaterdagochtend kwam bij de politie een melding binnen dat er een steekpartij had plaatsgevonden op de hoek van de Koestraat en de Nassaustraat. Ter plaatse troffen de agenten een bewusteloze man aan met een hoofdwond en met diverse steekwonden. Het bleek om een 35-jarige inwoner van Kerkrade te gaan. Omstanders wisten te vertellen dat de man even tevoren door zeker vijf personen in elkaar geslagen was. De man werd onmiddellijk naar het Atrium-ziekenhuis in Heerlen afgevoerd. Korte tijd later kreeg de politie het bericht dat in dit ziekenhuis nog twee personen met steekwonden waren binnengebracht. Ze bleken betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij waarbij ook de 35-jarige man levensgevaarlijk gewond raakte.

De politie startte meteen een groot onderzoek, dat in de loop van zaterdag leidde tot de aanhouding van vier mannen uit Kerkrade. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de vecht-en steekpartij. Een van hen is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De toestand van de man met hersenletsel is kritiek.