Politie Limburg-Zuid

Vrouw gewond bij geweldadige straatroof

Hoensbroek, 27-12-2005 o Bij een straatroof is op vrijdag 23 december 2005 een 49-jarige vrouw uit Hoensbroek gewond geraakt. Ze werd omstreeks 22.05 uur in de Auvermoerstraat met geweld tegen de grond gewerkt door een nog onbekende man. De man probeerde de vrouw te wurgen en ging er vandoor met haar handtas.

De vrouw was op weg van een videotheek aan de Nieuwstraat naar haar woning, toen ze merkte dat ze werd gevolgd door een onbekende man. Omdat ze zich niet op haar gemak voelde, belde ze ter hoogte van de Mgr. Hanssenlaan haar man op. Nog voordat deze arriveerde, werd de vrouw in de Auvermoerstraat vastgegrepen door de onbekende man en naar de grond gesleurd. Er ontstond een worsteling, waarbij de man met kracht haar keel dichtkneep. Dank zij het verzet van de vrouw en de tussenkomst van een voorbij lopende vrouw die haar hond net uitliet, sloeg de overvaller op de vlucht. Daarbij verwondde hij zijn slachtoffer aan het hoofd toen hij haar handtas losrukte. De vrouw werd door haar echtgenoot naar het politiebureau gebracht, waarna hij haar vervolgens naar het ziekenhuis overbracht.

De politie is op zoek naar een man met een getinte gelaatskleur van ongeveer 40 jaar oud; lengte 1.65 meter; normaal tot stevig postuur; smal gezicht, donkere ogen en een lange en brede neus. Hij sprak gebroken Nederlands. De man droeg een spijkerbroek, een korte grijze jas en beige schoenen.