1e persbericht van dinsdag 27 december 2005

Eindhoven, 27-12-2005 o Berichten uit de regio

Maarheeze: Politie houdt verdachte inbraak aan

Zondag rond 11.25 uur is op de Vogelsberg een 19-jarige man uit Roermond aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een woning aan de Kwartel in Maarheeze eerder die ochtend. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Kluis weg bij inbraak

Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Oranjelaan is maandag tussen 17.15 en 17.45 uur een kluis met daarin enkele duizenden euros buitgemaakt. Om het pand te betreden werd een ruit uit de sponning genomen.

Hapert: Politie houdt mannen met harddrugs aan

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Woenseldreef zijn dinsdagochtend rond 2.40 uur 19-jarige man uit Hapert, een 22-jarige man uit Bladel en een 21-jarige man uit Reusel aangehouden. De politie trof hen aan in een auto op het parkeerterrein. In de auto vond de politie een gripzakje met hennep, enkele zakjes speed en enkele XTC-pillen. Verder werden nog een werpster en een werpmes aangetroffen. De drugs en wapens zijn in beslag genomen. De mannen zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Gemert: Inbraak in woning

Tussen maandag 17.00 en 22.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Pastoor Strijbosstraat. De achterdeur werd opengebroken. De buit bestond uit een televisie, een onbekend geldbedrag en een digitale camera.

Heeze: Geld weg bij inbraak

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken bij een horecagelegenheid aan het Ten Borchwardplein. De deuren werden opengebroken. De in het pand aanwezige gokkasten werden vernield. Het geld uit de gokkasten werd meegenomen, een onbekend geldbedrag is daarbij buitgemaakt.

Mierlo: Inbraak in woning

Tussen vrijdag 15.00 en maandag 17.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Kastanje. De achterdeur werd opengebroken. De buit bestond uit een spelcomputer, een computer, een DVD-systeem en cds.

Valkenswaard: Kleding weg bij ramkraak

In de nacht van maandag op dinsdag is bij een winkel aan de Corridor een onbekende hoeveelheid kleding weggenomen. De dubbele toegangsdeur van de winkel werd met kracht ontzet.

Valkenswaard: Kleding weg bij inbraak

Maandagavond rond 17.50 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Dragonder. Een nooddeur aan de achterzijde van het pand werd opengebroken. Er werd een onbekende hoeveelheid kleding weggenomen.

Veldhoven: Computers en beeldschermen weg bij inbraak

Maandag rond 17.05 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Run 4300. Een houten plank die voor de deur was bevestigd werd ingetrapt. Er werden enkele computers met scherm weggenomen.