Ingezonden persbericht

Lies van Gennip nieuwe directeur STIVORO

Den Haag 27 december 2005 - Lies van Gennip (45) is per 1 februari de nieuwe directeur van STIVORO. Van Gennep is nu nog directeur van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), een organisatie die bijdraagt aan de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Daarvoor had zij verschillende functies met een relatie naar de gezondheidszorg.

Van Gennip is gepromoveerd bioloog en werkte onder meer voor TNO Preventie en Gezondheid in Leiden en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Van Gennip vindt het leuk dat zij zich bij STIVORO weer met gezondheidszorg kan bezighouden. "Als medewerker van TNO Preventie en Gezondheid maakte ik voor het eerst kennis met STIVORO, omdat ik betrokken was bij projecten van de organisatie. Als directeur hoop ik een bijdrage te leveren aan het naar beneden brengen van het aantal rokers in Nederland."

STIVORO moest op zoek naar een nieuwe directeur nadat Trudy Prins op 1 mei 2005 de overstap maakte naar GGD Nederland. In de tussentijd fungeert Grieto Zeeman, hoofd strategie en communicatie, als interim-directeur.

Over STIVORO, voor een rookvrije toekomst

STIVORO werd in 1974 opgericht door KWF Kankerbestrijding, het Astma Fonds en de Nederlandse Hartstichting. Projecten worden onder andere door VWS en ZonMW gefinancierd. STIVORO is het expertisecentrum voor tabakspreventie. Uitgangspunt in haar beleid is het niet-roken tot norm te stellen. Dit wordt onder meer bereikt door:
- voorlichting gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;
- opstellen en uitvoeren van rookpreventieprogramma's;
- ondersteuning bij stoppen;

- samenwerking met andere organisaties (o.a. GGD);
- gevraagd en ongevraagd adviseren van de overheid en andere relevante organisaties op het gebied van volksgezondheid.

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht