Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 december 2005

Schuur volledig afgebrand

In de schuur bevonden zich onder meer landbouwvoertuigen en hooi

Saasveld

Dinsdag 27 december wordt omstreeks 03.40 uur ontdekt dat aan de Drosteweg in Saasveld een grote schuur in brand staat. Eigenaar van de schuur is een 32 jarige man uit Saasveld. De brandweer blust de brand en kan voorkomen dat de brand overslaat naar naastgelegen schuren. Om 06.00 uur wordt het sein "brand meester" gegeven. In de schuur bevonden zich onder meer diverse landbouwvoertuigen en hooi. De schuur is volledig afgebrand. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (05-163376)

Brand in woon- en zorgcentrum

Een 93-jarige bewoonster wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Enschede

Maandagavond 26 december omstreeks 21.15 uur ontstaat brand in een woning aan het Gerard Terborghplein in Enschede. Het gaat om een woning op de derde verdieping van een woon- en zorgcentrum. De bewoonster, een 93 jarige vrouw, wordt door de brandweer uit haar woning gehaald. Zij heeft veel rook ingeademd en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer heeft de brand, die vermoedelijk door een technisch probleem in de televisie ontstaan is, snel onder controle. De technische recherche doet nader onderzoek naar de oorzaak van de brand.

In de woning van het slachtoffer is sprake van een enorme rookontwikkeling. De bewoners van drie naastgelegen woningen worden elders in het woon- en zorgcentrum of bij familie ondergebracht. Zij zijn inmiddels weer naar hun woning teruggekeerd. Het woon- en zorgcentrum heeft extra personeel ingezet om de betreffende bewoners op te vangen. (05-163272)

Aanhouding na belediging politieagenten

Man beledigt politieagenten nadat hij door medewerkers van een horecagelegenheid door zijn agressieve gedrag uit de zaak is gezet

Markelo

Dinsdag 27 december komt omstreeks 00.45 uur een melding binnen van een lastige klant bij een horecagelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo. Politieagenten gaan naar genoemde locatie en treffen voor de ingang een 21 jarige man uit Dieren aan. Een medewerker van de zaak vertelt de man even daarvoor uit de zaak te hebben gezet omdat hij zich agressief gedragen had. De agenten spreken de 21 jarige man aan, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeert. De 21 jarige begint daarop de agenten uit te schelden en te beledigen waarop de agenten hem aanhouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-163349)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Politie houdt de man aan

Enschede

Maandag 26 december wordt omstreeks 18.55 uur een aanrijding gemeld aan de Knalhutteweg in Enschede. Politieagenten treffen op genoemde locatie een auto dwars op het fietspad aan. De bestuurder bleek de macht over het stuur verloren te hebben, raakte bij de verkeersheuvel van de weg en botste tegen ijzeren palen met daaraan een verkeersbord. De man, een 53 jarige Enschedeër, spreekt met dubbele tong en is onvast ter been. De agenten houden hem aan. Ademanalyse lukte niet doordat de man niet meewerkt en ook weigert hij bloed af te geven. De agenten hebben zijn rijbewijs ingevorderd en maken proces-verbaal op. (05-163246)

Mishandeling en belediging

Man wordt zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen; politie houdt verdachte aan. Een tweede man bemoeit zich ermee en beledigt de agenten; ook hij wordt aangehouden

Markelo

Dinsdag 27 december houdt de politie aan de Potdijk in Markelo een 20 jarige man uit Weert aan. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor een 17 jarige jongen uit Bathmen zonder enige aanleiding een vuistslag in het gezicht gegeven te hebben. De jongen heeft hierdoor een zwelling in zijn gezicht opgelopen . De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-163332)

Een 18 jarige man uit Zutphen begon zich met de aanhouding te bemoeien en schold de agenten uit. Hij is voor belediging aangehouden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt

Automobilist botst tegen boom

Bestuurder raakt gewond en is mogelijk onder invloed van alcohol

Oldenzaal

Na een binnengekomen melding gaan politieagenten maandagavond 26 december omstreeks 23.20 uur naar de Postweg in Oldenzaal. Daar blijkt een auto tegen een boom gebotst te zijn. De bestuurder, een 27 jarige man uit De Lutte, blijkt even daarvoor in een bocht de macht over het stuur te hebben verloren en tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom te zijn gebotst. De 27 jarige man heeft een flinke hoofdwond. Hij reageert heel agressief en scheldt de politieagenten uit. De man wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat hij onder invloed van alcohol verkeert, wordt een bloedproef gevorderd. De 27 jarige man weigert dit. Hierop wordt rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-163292)

Aantasting openbare orde

Drie mannen aangehouden wegens belediging en niet voldoen aan bevel van politie

Rijssen

Drie mannen zijn in de nacht van 26 op 27 december omstreeks 00.30 uur op de Morsweg aangehouden. De drie (22, 26 en 30 jr, allen uit Nijverdal) hadden behoorlijk gedronken en waren door uitsmijters van een uitgaansgelegenheid aldaar buiten de poort gezet. De 26 jarige uitte bedreigingen aan het adres van de uitsmijters en weigerde, ondanks herhaald verzoek van de politie, het terrein te verlaten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee andere mannen vonden het eveneens nodig politiemensen te beledigen. Tegen alledrie wordt proces verbaal opgemaakt. (05-163311)

Diefstal auto

Auto achter woning weggenomen

Nijverdal

Op maandag 26 december werd melding gedaan van diefstal van een een grijze BMW met kenteken 09-RG-TX. De auto stond geparkeerd achter een woning aan de Bonteweg in Nijverdal en is daar tussen zondag 25 en maandag 26 december weggenomen. Eigenaar van de auto is een 35 jarige man uit Nijverdal. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal. (05-163182)

Overlast van dronkenschap

Dronken man blijft liever in de cel

Almelo

Op maandag 26 december werd een dronken persoon gemeld die aan de Arendsboerweg op de weg lag. Het bleek te gaan om een 44 jarige Almeloër die niet meer op zijn benen kon staan en al een tijdje in de sneeuw had gelegen. Wegens ruimtegebrek werd hij ter ontnuchtering in Enschede opgesloten. Rond 23.00 uur dezelfde avond was de man weer ontnuchterd en mocht naar huis. Hier was de man het niet mee eens, hij wilde liever blijven. Na hem de weg naar het station te hebben gewezen, de man had voldoende geld op zak, werd hij heengezonden. Enkele uren later werd hij, al scheldend en weer in beschonken toestand, in het centrum van Enschede aangetroffen. De man werd voor de tweede maal aangehouden en opgesloten. (05-163205)

Dronken klant slaat barst in ruit

Politie houdt de man aan

Almelo

Een 33 jarige Almeloër werd op dinsdag 27 december rond 00.30 uur op de Grotestraat in Almelo aangehouden. De man zou die avond in de kroeg flink hebben ingenomen en een aantal bezoekers hebben lastiggevallen. Hierop was hij verzocht de kroeg te verlaten. Bij zijn vertrek sloeg de man uit kwaadheid met een vlakke hand een barst in de ruit van de kroeg. De man werd daarop aangehouden en voor verhoor opgesloten. (05-163308)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588


---- --