Ingezonden persbericht


Kerst-neushoorntje in Blijdorp

Vanmorgen omstreeks 9.30 uur (net na de Kerst dus) is in Diergaarde Blijdorp een Indisch neushoorntje geboren. Je kunt de kersverse moeder en haar jong zien via de webcam op www.diergaardeblijdorp.nl. Via deze verbinding was ook de geboorte te volgen.

Moeder en jong maken het goed. Het is het vierde jong van Namaste. Na drie zoons is er nu eindelijk een dochter geboren. Die is erg welkom in het internationale fokprogramma. Het jong weegt naar schatting ca. 70 kg. Namaste en haar dochter zijn in Blijdorp binnen te zien in Taman Indah, voorlopig nog via een monitor ter plekke. Diergaarde Blijdorp heeft een namen-verzin-wedstrijd uitgeschreven. Via www.diergaardeblijdorp.nl kan iedereen namen insturen gedurende de MidwinterZOO (t/m 8 januari) in Blijdorp. De winnaar wordt 9 januari bekend gemaakt. De prijs is een 'meet&greet' met Namaste en haar kleine.

Mededelingen voor de persrelaties: Moeder en kind houden we voorlopig afgeschermd van ieder bezoek. Foto's zijn vanaf ongeveer 15.00 uur te verkrijgen via het onderdeel perskamer op www.diergaardeblijdorp.nl (wachtwoord: okapi) en/of via Rob Doolaard 06-53170398