Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

27 december 2005

Didam/Zeddam - In winkel ingebroken

In een winkel aan de Kerkstraat in Didam werd in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag (26/12) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

In Zeddam werd afgelopen Kerstweekend (24/12-26/12) ingebroken in een winkel aan de Oude Doetinchemseweg. Weggenomen werden onder andere jassen, tassen, sokken, geld, koevoeten en klein gereedschap. Om binnen te komen werd een deur geforceerd.

De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Winterswijk - Brievenbus vernield

Bij de politie werd maandagmorgen (26/12) rond 06.35 uur gemeld dat een TGP brievenbus aan de Nachtegaalstraat was opgeblazen. Door de melder is de post verzameld. De politie heeft de post afgeleverd bij het postkantoor. Er zijn waarschijnlijk poststukken vernield. Mocht u belangrijke post in de brievenbus aan de Nachtegaalstraat gepost hebben, vraag even bij de beoogde geadresseerde na of de post wel is aangekomen.

Winterswijk - Aanhoudingen na vernieling ruiten

Agenten hebben afgelopen nacht (27/12) rond 01.35 uur twee jongeren uit Winterswijk aangehouden. De twee, 15 en 16 jaar oud, hadden bij een horecagelegenheid aan de Groenloseweg twee ruitjes vernield. Zij deden dat nadat ze even daarvoor de zaak waren uitgezet, omdat ze problemen veroorzaakten. Het tweetal zal worden doorverwezen naar een jeugdpreventieproject, waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Groenlo - Aanhouding na belediging

De politie heeft afgelopen nacht (27/12) rond 03.10 uur een 21-jarige Brummenaar aangehouden. Agenten stonden met een dienstauto op de Ziekenhuisstraat. De Brummenaar kwam in een auto voorbij rijden en vond het nodig om door het geopende raampje verwensingen naar de agenten te schreeuwen. Hij werd aangehouden op de Ruurloseweg wegens belediging. Bij de aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant en ontkende de belediging. Over de strafafdoening wordt contact opgenomen met het Openbaar Ministerie in Zutphen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --