Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

27 december 2005

Uddel - Kop-staartaanrijding met nekletsel

In de middag van Tweede Kerstdag rond 15.00 uur vond er een kop-staartaanrijding plaats op de Kootwijkerweg te Uddel. De auto van een 55-jarige bestuurder uit 's Hertogenbosch en zijn 44-jarige echtgenote stond voorgesorteerd om linksaf te slaan. Een 40-jarige man uit Amsterdam zag dit te laat, en ondanks remmen reed hij achterop de auto van de Boschenaren. Beide voertuigen hadden lichte schade. De man en vrouw uit 's Hertogenbosch liepen beiden nekletsel op. De 44-jarige vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Apeldoorn / Lochem - Politie vindt gestolen auto nog diezelfde middag terug

De Politie Noord- en Oost-Gelderland heeft een bedrijfsauto, die maandag 26 december tussen 11.30 en 12.45 uur gestolen was vanaf de parkeerplaats bij de Americahal te Apeldoorn, nog diezelfde middag teruggevonden in Lochem op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Slootwijkersteeg. Eigenaar van de bedrijfsauto is een 57-jarige man uit Holten. De politie is bezig met een sporenonderzoek op de auto.

Apeldoorn - Poging tot inbraak bij twee buren

Bij twee woningen aan Het Firmament in Apeldoorn is maandag 26 december tussen 09.15 en 12.00 uur geprobeerd in te breken. Beide voordeuren waren reeds geopend, maar er ontbreekt niets. De daders zijn mogelijk gestoord door de thuiskomst van de bewoners.

Apeldoorn - Glas mikpunt van geweld

Op Tweede Kerstdag zijn in Apeldoorn op diverse plaatsen ruiten en glazen deuren gesneuveld, of is daartoe een poging gedaan. In chronologische volgorde: - Een appartementencomplex aan de Kanaalstraat, rond 04.00 uur, ruit van de centrale hal vernield. - Een sportzaak aan de Hoofdstraat, rond 08.00 uur, glazen linkertoegangsdeur lag eruit. - Winkelpand aan Kanaal-Zuid, rond 09.15 uur, een glazen toegangsdeur ingegooid. - Een meubelzaak aan de Hoofdstraat, rond 09.30 uur, rechterruit van de ingang ingegooid. - Sporthal naast school De Schakel, rond 22.30 uur, poging om twee ruiten in te gooien. - Sportclub Groen Wit aan de Landdrostlaan, rond 23.15 uur, zeven ruiten vernield en een deur beschadigd. - Een pand aan de Korenstraat, rond 03.00 uur (nacht van 26 op 27 december), poging de deurruit te vernielen. De politie heeft de zaken in onderzoek en verzoekt mensen die iets gezien hebben dat met deze vernielingen verband houdt / kan houden, contact op te nemen via 0900 - 8844

--- Einde berichten ---

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --