Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

27 december 2005

Zutphen / Hall / Eerbeek - Woninginbraken

In de nacht van zondag op maandag (26/12) werd ingebroken in een woning aan de Paul Rodenkolaan in Zutphen. Weggnomen werden onder ander geld en een mobiele telefoon.

In een woning aan de Laakse Tuin in Zutphen werd maandag (26/12) ingebroken. Door het zogenaamde hengelen wist men binnen te komen. De bewoners missen sieraden en een laptop.

In Hall werd maandag (26/12) ingebroken in een woning aan de Pongeweg. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden onder andere twee flessen sterke drank, twee stukken kaas, een laptop en een mobiele telefoon.

In een woning aan de Dr. Gunningstraat werd eveneens maandag (26/12) ingebroken. Er werd een deur geforceerd om binnen te komen. Weggenomen werd een LCD tv en een computerscherm.

De politie heeft de inbraken in onderzoek.

Laren - In horecagelegenheid ingebroken

De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Daar werd in de nacht van zondag op maandag (26/12) ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere geld, een LCD scherm en rookwaren, zoals shag en sigaretten. Verder werden de gokkasten opengebroken en de geldlades leeggemaakt. De politie is direct een onderzoek gestart en verzoekt mensen die in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag iets opmerkelijks hebben gezien dat in verband met de inbraak kan worden gebracht, te reageren via telefoonnummer 0900 8844.

Brummen - Afdekzijl schuurtje verbrand

In de nacht van vrijdag op zaterdag (24/12) werd een afdekzijl van een schuurtje aan de Kruisenkstraat in brand gestoken. De brandstichters zijn vermoedelijk geschrokken van de brand. Er werd namelijk een gieter gebruikt om de brand te blussen. De schade bleef beperkt tot het vernielde dekzijl. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Zutphen - Geld weg bij inbraak horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Pelikaanstraat werd in de nacht van zondag op maandag (26/12) een onbekend geldbedrag weggenomen. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. De politie is een onderzoek gestart.

Zutphen - Aanhoudingen na mishandelingen

Agenten hebben afgelopen nacht (27/12) rond 02.45 uur een 20-jarige Zutphenaar aangehouden wegens mishandeling van een 17-jarige Zutphenaar. De 17-jarige liep met een groepje van vier personen vanaf de IJsselkade richting het centrum. Onderweg kwamen zij twee jongens tegen. Eén van de jongens vroeg een vuurtje en gelijk gaf de 20-jarige Zutphenaar de 17-jarige een klap op zijn hoofd. Hierdoor kwam hij met zijn hoofd tegen een raam en viel op de grond. Door het gegeven signalement kon de politie de 20-jarige jongeman aanhouden. Deze was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en zal vandaag gehoord worden. De 17-jarige werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest een nacht ter observatie blijven.

Een klein uurtje later heeft de politie een 25-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij had in beschonken toestand op de Vaaltstraat een 20-jarige Warnsvelder lastig gevallen en vervolgens geslagen. De man uit Enschede werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het is niet bekend of de Warnsvelder letsel heeft opgelopen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --