Politie Zeeland


---


W-7654-2005 Vuurwerk in beslag genomen
Op woensdag 14 december zijn twee leerlingen van een middelbare school in Middelburg (een 14-jarige jongen uit Middelburg en een 14-jarige jongen uit Vlissingen) door de schoolleiding betrapt op het afsteken van vuurwerk.
Ook bleek dat de jongens op school vuurwerk verkochten. In verband hiermee is het tweetal op het politiebureau gehoord.
Vandaag, 27 december, is een 18-jarige man uit Middelburg van wie zij het vuurwerk gekocht hadden in zijn woning aangehouden.
In de woning is een doos nitraatbommen aangetroffen en in beslag genomen.

W-7655-2005 Mishandeling - Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag tussen 05.00 uur en 05.30 uur aan de Koudekerkseweg in Vlissingen plaatsvond.
In de nacht van zaterdag op zondag fietste een 34-jarige man uit Vlissingen over het fietspad aan de Koudekerkseweg komende uit de richting van het centrum.
Ter hoogte van de nieuwe brandweerkazerne aan de Olympiaweg wilde hij een groep jongeren van 6 a 8 personen passeren, maar kreeg daar geen gelegenheid toe.
Er ontstond een discussie waarbij de man door de groep werd belaagd.
De 34-jarige man werd door meerdere personen uit de groep geslagen en geschopt. Tevens werd hij geslagen door een jongen die later uit de richting van het centrum kwam aangefietst.
Vermoedelijk is de 34-jarige man nog enige tijd buiten bewustzijn geweest.
Hij moest zich zondag bij de huisartsenpost laten behandelen aan verwondingen aan het gezicht (o.a. hechtingen in wenkbrauw) en een kneuzing aan zijn hand.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen van deze mishandeling zich te melden.

W-7656-2005 Aanrijding in Vlissingen
Dinsdagochtend rond 10.10 uur vond er op de kruising President Rooseveltlaan, Bonedijkestraat in Vlissingen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 76-jarige automobiliste uit Vlissingen reed over de President Rooseveltlaan komende uit de richting van de Bloemenlaan.
Op vermelde kruising sloeg ze linksaf (de Bonedijkestraat in ).
Hierbij verleende ze geen voorrang aan de haar op dezelfde weg tegemoet
Komende 35-jarige automobilist uit Oost-Souburg.
Beide auto's raakten aan de voorzijde zwaar beschadigd. De 76-jarige vrouw is per ambulance voor onderozek overgebracht naar het ziekenhuis (in verband met mogelijk licht borstkas letsel).

W-7657-2005 Diefstal bromfiets
Tussen maandagavond 20.30 uur en dinsdagochtend 07.45 uur is een bromfiets die aan de Verwerijstraat in Middelburg stond weggenomen.
Het betreft een paarse Aprillia, type Sonic met het verzekeringsplaatje SJW506.
De waarde van de bromfiets is onbekend.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland