Ingezonden persbericht


De kwestie kalou in de handen van het volk!

Amsterdam, 27 december 2005
Iedereen heeft er wel een mening over. Moet Salomon Kalou deze zomer in het oranje tenue... of niet? Marco van Basten is van mening dat Kalou van onschatbare waarde is voor Oranje en daarom snel een Nederlands paspoort moet krijgen. Rita Verdonk denkt daar anders over, volgens haar is er geen enkele reden om Kalou een versnelde procedure te verlenen.

Tijdens vele gesprekken met vrienden en familie de afgelopen kerstdagen kwamen de initiatiefnemers van dekwestiekalou.nl er achter dat de meningen omtrent de kwestie kalou nogal verdeeld zijn. "Het viel op dat een groot percentage het met Rita Verdonk eens is, terwijl haar vreemdelingenbeleid toch door veel mensen als omstreden wordt beschouwd." Zegt Rutger van Zuidam, een van de initiatiefnemers. "De felheid van de reacties voor of tegen zijn zeer opvallend. Dit zien we ook weer terug in onze "Zijlijn".

Daarom is de site www.dekwestiekalou.nl in het leven geroepen waar de mening van het volk wordt gevraagd. De bezoeker kan op simpele wijze Ja of Nee stemmen en zijn of haar mening kracht bijzetten door te reageren van "De Zijlijn".

Als de kwestie voor 1 februari 2006 nog niet in de rechtzaal is beslist, zal de uitslag aan zowel Kalou als Verdonk worden aangeboden ter ondersteuning van hun pleidooi.