Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI breidt distributiekanaal verder uit met Ingram Micro

Verkoop complete lijn printers en multifunctionals via VAR's, corporate resellers en retailers Ingram Micro

Hoofddorp, 27 december 2005 - OKI Printing Solutions en Ingram Micro B.V. hebben op 12 december 2005 een overeenkomst afgesloten. Het betreft de distributie van de complete printerlijn, multifunctionals en de supplies van OKI. Ingram Micro is in Nederland marktleider in technologiedistributie en logistieke services. Het bedrijf beschikt over een groot netwerk van resellers, VAR's, corporate resellers en retailers. Met de overeenkomst breidt OKI zijn marktbereik fors uit.

"OKI is een merk waarmee onze resellers zich kunnen onderscheiden en waarvoor nog veel potentieel is", aldus Eric Segers, managing director van Ingram Micro B.V. "Voor OKI is het belangrijk dat ze met deze overeenkomst een brede ingang hebben tot de markt, van VAR's tot en met consumentgerichte winkelketens. Niet alleen voor de verkoop van printers en multifunctionals, maar ook voor cross-selling van supplies."

"Er is voldoende ruimte voor de uitbreiding van het aantal distributeurs. Daarbij zijn ons productassortiment en onze logistieke organisatie er klaar voor om breder de markt op te gaan", zegt Korstiaan van Kleef, sales en marketing director van OKI Printing Solutions. "Ingram Micro is de grootste printerdistributeur in Nederland en zal ons helpen het merk OKI en ons productgamma verder te positioneren in verschillende marktsectoren."

Over Ingram Micro Inc.
Ingram Micro Inc. is 's werelds grootste technologiedistributeur. Als essentiële schakel in de technologiewaardeketen creëert Ingram Micro verkoop- en winstkansen voor vendors en resellers via unieke marketingprogramma's, uitbestede logistieke diensten, technische ondersteuning, financiële diensten en productkoppeling en -distributie. De onderneming is actief in 100 landen en als enige mondiale IT-distributeur ook actief in Azië. Ingram Micro staat 76ste in de Fortune-500 en genereerde 25,46 miljard USD aan inkomsten in boekjaar 2004. Bezoek www.ingrammicro.com of www.ingrammicro-europress.com.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions ontwerpt, maakt en verkoopt papiergeoriënteerde apparatuur zoals printers, faxen en multifunctionele producten. Het bedrijf heeft verkoop- en marketingvestigingen verspreid over de hele wereld. De Nederlandse vestiging is gevestigd in Hoofddorp. OKI Printing Solutions is een volle dochter van het Japanse OKI Electric Industry Co. Ltd, een toonaangevend bedrijf op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Wereldwijd werken er ruim 21.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Tokio, Japan. Alle productiefaciliteiten zijn ISO-gecertificeerd, een bewijs dat OKI zichzelf de verplichting oplegt de kwaliteit van de productie continu te controleren en verbeteren. Meer informatie op www.oki.nl.