Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 390

datum: 27 december 2005

10.000 Euro voor goed idee van jongeren

Plannen Jongerenprijs kunnen nog tot 6 januari 2006 worden ingediend

Jongeren van 14 tot 23 jaar kunnen een plan indienen en meedingen naar de Jongerenprijs 2006. Er ligt 10.000 euro klaar voor het beste idee. Het plan mag overal over gaan: zolang het Amersfoortse jongeren maar ten goede komt. Meer informatie vinden jongeren op de website www.amersfoort.nl/jongerenprijs. Daar kan het plan direct online worden ingediend. De inzendtermijn sluit 6 januari 2006. Eind februari wordt de prijs uitgereikt.

Jongerenprijs: een goed plan

De gemeente hoopt dat jongeren hun ideeën kenbaar maken en nadenken over de levensvatbaarheid ervan. In de planvorming moet worden nagedacht over: voor wie het plan bedoeld is, waar het wordt uitgevoerd, wie de organisatie voor zijn rekening neemt en - niet onbelangrijk - wat het gaat kosten. Bovendien moeten de deelnemers er zich van bewust zijn dat ze zelf voor de realisatie van hun plan verantwoordelijk zijn. Voor onervaren organisatoren is dat niet niks. Wel kunnen ze hulp vragen aan professionals. Jongeren die behoefte hebben aan ondersteuning bij het maken van hun plan kunnen zich richten tot het jongerenwerk in hun wijk of de leden van het jongerenpanel Young Vision (info@youngvision.nl).

Inzendtermijn

Jongeren kunnen hun plan tot uiterlijk 6 januari 2006 indienen. Dat kan via de website www.amersfoort.nl/jongerenprijs direct online, maar ook per post bij gemeente Amersfoort, Afdeling Welzijn en Onderwijs, t.a.v. mevrouw E. van Rooijen, Antwoordnummer 972, 3800 VC Amersfoort. Eind februari is bekend welk idee er met het geld en de eer vandoor gaat.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 45 04 of e-mail jec.delacroix@amersfoort.nl

---- --