Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 27 december

Alkmaar, 27-12-2005 o 15.30 uur

Aanhouding na schop

Zuid-Scharwoude, dinsdag 27 december 2005.

Vannacht om 02.00 uur is op de Koog een 19-jarige man uit Heerhugowaard op heterdaad door de politie aangehouden. Agenten zagen dat hij in een menigte een onbekend gebleven persoon schopte waardoor deze ten val kwam. Rond de aanhouding ontstond wat rumoer. Er werd een politiehond ingezet om het publiek op afstand te houden. De verdachte is rond het middaguur heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Twee automobilisten onder invloed van wiet aangehouden

Hoorn, dinsdag 27 december 2005.

Twee automobilisten van 19 en 27 jaar uit respectievelijk Huizen en Bussum zijn omstreeks 02.00 uur op de Westerdijk aangehouden. Ze reden aanvankelijk achter elkaar en toen ze gingen stilstaan werden ze door agenten gecontroleerd. Ze bleken beiden onder invloed van drugs te zijn. Uit de autos kwam een hevige henneplucht. De beide mannen verklaarden dat ze naar Hoorn waren gereden om sneeuw te zien. Van beiden is een bloedproef afgenomen (uitslag over 14 dagen). Tevens werd hun rijbewijs ingenomen.

Auto te water

Den Helder, maandag 26 december 2005.

Omstreeks 21.30 uur verloor de Helderse 33-jarige bestuurder van een bedrijfsbusje de macht over het stuur toen hij reed over de Doggersvaart. Hij kwam uit de richting van de Landmetersweg en ging in de richting van de Nieuweweg. De man was juist de spoorwegovergang overgestoken toen zijn auto, vermoedelijk door gladheid, in een slip terecht kwam. Het bedrijfsbusje raakte links in de berm, kantelde over de kop en kwam in de sloot naast de weg terecht. In het busje zaten ook nog 3 passagiers uit Den Helder. Zij en de chauffeur konden op eigen kracht het voertuig verlaten. Een van de passagiers, een 20-jarige vrouw, werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel maar ondanks een nat pak kon iedereen naar huis. De weg is wegens takelwerkzaamheden tot 23.15 uur gestremd geweest en het verkeer werd omgeleid.

Drie autobranden

Alkmaar, maandag 26 december 2005.

Op de Baansingel, de Schelphoek en de Bestevaerstraat zijn op tweede kerstdag drie autos zwaar beschadigd door brand. De branden werden respectievelijk om 04.30, 22.05 en 23.20 uur ontdekt en zijn allen door de brandweer geblust. Het ging om achtereenvolgens twee personenautos en een vrachtauto. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraken in woningen

Bergen, maandag 26 december 2005.

Bewoners van een huis aan de Kogendijk, ontdekten in de namiddag bij thuiskomst dat er was ingebroken. Er was een raam opengebroken en de woning was doorzocht. Er is ondermeer een portemonnee met geld en een horloge meegenomen.

Blokker, maandag 26 december 2005.

Bij een inbraak in een woning aan de Tortelduif zijn er sieraden en een dvd-speler meegenomen. De daders zijn tussen 11.00 en 20.00 uur via een schuifpui de woning binnen gegaan, tijdens de afwezigheid van de bewoners. De gehele woning werd doorzocht.

Heerhugowaard, maandag 26 december 2005.

Overdag is er ingebroken in een woning op het A.C. op t Landtplantsoen. Op de eerste verdieping werd een raam geforceerd waarna onder meer een kluisje met een geldbedrag werd meegenomen.

Snorfietser onder invloed

Den Helder, dinsdag 27 december 2005.

Omstreeks 04.20 uur controleerden agenten op de Middenweg een 27-jarige snorfietser uit Den Helder. Hij bleek te diep in het lgaasje gekeken te hebben en blies aan het bureau 425 ug/l. Hij krijgt van Justitie een boete aangeboden.

Lastige klant in bezit van gestolen telefoon

Den Helder, dinsdag 27 december 2005.

Een 17-jarige jongeman uit Den Helder werd vannacht omstreeks 03.50 uur door portiers van een café aan de Koningstraat de deur uitgezet omdat hij zich binnen misdroeg. Agenten namen de man over en bij zijn fouillering bleek dat hij een mobiel telefoontoestel bij zich had dat eerder die avond was gestolen uit een woning aan de Visstraat. De verdachte is opgesloten in een cel en het onderzoek wordt voortgezet.

Meisje zwaar gewond door punthek

Bergen, dinsdag 27 december 2005.

Omstreeks 13.15 uur kreeg de politie de melding dat een 11-jarige meisje bij haar huis aan de Noordlaan tijdens het spelen gewond was geraakt. Ze was in een draaihek geklommen en was met haar buik in een sierpunt terecht gekomen. Dit betrof een punt van ongeveer 12 centimeter lang en enkele centimeters breed. Ze had een flinke buikwond. Familie heeft haar van het hek af getild. Een traumaheli kwam ter plaatse en assisteerde het ambulancepersoneel. Het meisje werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar ze geopereerd zal worden.

Drankrijder belandt in sloot

Spanbroek, dinsdag 27 december 2005.

Een 18-jarige automobilist uit Obdam verloor vanmorgen omstreeks 07.00 uur de macht over het stuur nadat hij met zijn rechterwielen in de berm van de Kaag terecht was gekomen. Hij was iets uitgeweken voor een tegemoetkomende vrachtauto. Zijn auto kwam in de sloot naast de weg terecht maar hij kon, samen met zijn passagier, zelfstandig uit de auto komen. Toen de politie kwam werd er alcoholgebruik geconstateerd. De jongeman blies aan het bureau 435 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Gewelddadige man aangehouden

Alkmaar, dinsdag 27 december 2005.

Vanmorgen omstreeks 09.45 uur maakte een 34-jarige man uit Alkmaar stennis bij een winkel aan de voorkant van het NS-stationsgebouw aan de Stationsweg. Hij stond te schreeuwen en te vloeken tegen het personeel en eiste sigaretten. Een conducteur kwam polshoogte nemen en verwees de man voor sigaretten door naar een andere winkel. Hierop kreeg hij plotseling een flinke klap in zijn gezicht. De verdachte ging er rennend vandoor. Op aanwijzing van getuigen konden te hulp geschoten agenten hem aanhouden en overbrengen naar het bureau. De conducteur had een kapotte bril en een flinke wond bij zijn oog opgelopen. In de trein bleek de verdachte ook al iemand lastig gevallen te hebben. Hij is ingesloten en het onderzoek wordt samen met de spoorwegpolitie voortgezet.

Aanrijding met letsel

Den Burg (Texel), dinsdag 27 december 2005.

Vanmorgen omstreeks 10.45 uur vond er op de Pontweg een aanrijding plaats. De 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Amsterdam reed over de Pontweg, komende uit de richting van Den Burg. Bij een erf wilde hij linksaf slaan. Hierbij liet hij de weg niet vrij voor een tegemoetkomende 65-jarige automobilist uit Den Hoorn. De weg was glad en deze man kon ondanks remmen een botsing niet meer voorkomen. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De 65-jarige vrouw van de bestuurder uit Den Hoorn raakte als passagiere gewond. Zij werd met pijn in haar borst voor onderzoek naar het ziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Laatst gewijzigd 27-12-2005 15:36 | © Politie Noord-Holland Noord |