Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 27 december 2005

Politie houdt man aan na beledigen agenten

BREDA: Aan de Nieuwstraat heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man vond het nodig om rond 02:30 uur twee surveillerende agenten uit te schelden. Agenten vonden het hierop nodig om de man ter verantwoording te roepen en hielden hem aan. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Agenten van het horecatoezicht waren ook in deze nacht van het kerstweekend weer te voet op surveillance tussen het uitgaanspubliek. Drie personen kregen een bekeuring omdat zij in het openbaar gebied hun plas deden. Elf foutparkeerders gingen op de bon, een jongen kreeg een proces-verbaal omdat hij vuurwerk afstak en een man kreeg na het kapot gooien van glaswerk een bekeuring.

Man aangehouden voor openstaande straf

BREDA: Dinsdagmiddag is in het politiebureau aan het Chasseveld een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man kwam rond het middaguur aangifte doen van vermissing van zijn identiteitsbewijs. Bij een persoonscontrole in de politiesystemen bleek dat de Bredanaar nog 14 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Na het opnemen van de aangifte is hij ingesloten om zijn straf alsnog te ondergaan.

Auto gestolen

BREDA: Dinsdag heeft een 70-jarige inwoner van Breda aangifte gedaan van diefstal van zijn personenauto. De man had zijn grijze Mercedes A 170 op 1^ste kerstdag rond 22:15 uur geparkeerd onder de carpoort van zijn woning aan de Tuinbouwlaan. Dinsdagmorgen kwam hij tot de ontdekking dat zijn auto was gestolen. De politie heeft de auto, voorzien van het kenteken 32-HK-ZK, internationaal gesignaleerd.

Politie treedt op tegen illegale afvalverbranding

ZUNDERT: De politie heeft dinsdagmiddag een 25-jarige inwoner van Zundert op de bon geslingerd voor het illegaal verbranden van afval. Rond 13:00 uur kreeg de politie een melding dat er brand was aan de Laarakkerstraat. Ter plaatse troffen agenten de man uit Zundert aan. Hij was restanten van een caravan aan het opstoken. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Auteur: Henk Snepvangers