Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Rechercheteam lost woninginbraken in De Laar op
Publicatiedatum: 27-12-2005 16:23:27

Een team van de districtsrecherche en van de unitrecherche Arnhem-Zuid, heeft een groot aantal zaken opgelost, waaronder 28 woninginbraken, voornamelijk in de wijk De Laar e.o. gepleegd.

De politie betrapte de woninginbreker op heterdaad op 13 november jl. toen deze met de buit van een woninginbraak op weg was naar zijn woning. Door de gebiedsagenten en agenten van de uniformdienst van de unit Arnhem Zuid werd al enige tijd gepost en extra gesurveilleerd in De Laar naar aanleiding van de toename van woninginbraken in die wijk vanaf juli dit jaar.

De verdachte, een 34-jarige Arnhemmer, heeft de woninginbraken in De Laar bekend, plus enkele in Duiven, Dieren, en Zevenaar. De buit bestond uit audio/geluidsapparatuur, computers, t.v.'s, fietsen, sieraden, identiteitspapieren, bankpasjes, munt- en postzegelverzamelingen. Bij doorzoeking in de woning van de verdachte werden nog enkele van diefstal afkomstige goederen aangetroffen, die terug zijn gegaan naar de eigenaars.
Ook bekende de verdachte 12 autokraken in Arnhem, Duiven en Zevenaar, zes inbraken in caravans op een camping in Zevenaar en de diefstal van een snorfiets.
De verdachte bleek ook vijf maal oplichting te hebben gepleegd. Met bij woninginbraken buitgemaakte identiteitspapieren en bankpasjes werden door hem contracten afgesloten bij providers van mobiele telefoons in Arnhem en Doetinchem. Na enige tijd werd dit ontdekt door de eigenaars van de i.d.papieren doordat zij een rekening van de provider kregen toegezonden.
Het rechercheteam heeft het onderzoek nog niet afgesloten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De verdachte zit nog vast in voorlopige hechtenis.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---