Leiden Aanhoudingen na geweld in café

De politie heeft op maandag 26 december, omstreeks 04.15 uur, een 42-jarige en 46-jarige Leidenaar en een 48-jarige Leidse aangehouden wegens het mishandelen van een 38-jarige man uit Leiderdorp. De man uit Leiderdorp had in een café aan de Hartesteeg om nog onbekend redenen klappen gekregen van café bezoekers. De vrouw heeft vermoedelijk niet geslagen, maar heeft toegekeken terwijl de man de klappen ontving. Na het horen van de verdachte lijkt het erop dat de Leiderdorper ook geslagen heeft. De oorzaak van de mishandeling is nog onbekend. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhouding na mishandeling

De politie heeft een 25-jarige man uit Leiden aangehouden op de kruising van de Turfmarkt met de Haarlemmerstraat. De man had op zondag 25 december, omstreeks 02.15 uur, een 16-jarige jongen geslagen. Waarom de jongen geslagen werd is nog onbekend. De 25-jarige werd op aanwijzen van getuigen aangehouden. De 16-jarige heeft aangifte gedaan bij de politie en had een buil op zijn hoofd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling

De politie van Leiden is na het opnemen van een aangifte van mishandeling een onderzoek gestart. Een 14-jarige jongen fietste op zaterdag 24 december, omstreeks 01.15 uur, over de Sumatrastraat naar huis. Hij zag een drietal jongens in de leeftijd van 14/15 jaar vuurwerk afsteken op de kruising met de Willem van Zwijgerlaan. Terwijl hij in de richting van de jongens reed werd er een vuurpijl naar hem afgeschoten. De jongen werd hier niet door geraakt. Tijdens het voorbij rijden werd de jongen bij zijn jas gepakt en werd hij in het gezicht gestompt. Een aantal opvolgende klappen kon hij ontwijken en wist hij weg te komen op zijn fiets. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Mogelijk hebben de jongens langere tijd vuurwerk afgeschoten op de Willem de Zwijgerlaan. Getuigen kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844.

Leiden Auto op zijn kant gegooid

De politie heeft aangifte opgenomen van een bewoonster aan de Plantage. De bewoonster had haar auto op vrijdag 23 december langs de Plantage geparkeerd. Toen zij op zaterdag bij haar auto terug kwam lag deze op de kant. Na het overeind zetten van de auto bleek de auto lakschade en een kapot raam te hebben. Vermoedelijk zijn meerdere personen betrokken geweest bij het omgooien van de auto. De politie vraagt getuigen zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Woninginbraken

In Leiden zijn in het kerstweekend tien woningen door inbrekers bezocht. De bewoners van huizen aan de Morsweg, de Verdistraat, de Oltmansstraat, de Willem de Zwijgerlaan, de Duke Ellingtonstraat, de Wolmaranstraat, de Vijf Meilaan, de Laat de Kanterstraat en de Johan de Wittstraat hebben aangifte gedaan van braak. Waardevolle spullen, zoals kettingen, mobiele telefoons, sleutels, camera's en jassen zijn door de inbreker(s) meegenomen. Op de Duke Ellingtonstraat bleef het bij een poging. Dader(s) zijn niet in de woning binnengedrongen. Op de Hogewoerd is op zaterdag 25 december, omstreeks 04.15 uur, een verdachte aangehouden nadat hij uit een uitgaansgelegenheid een brandblusser had meegenomen. De verdachte, een 21-jarige Leidenaar, werd buiten door de portier aangehouden en eiste de brandblusser terug. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woningen

De politie doet onderzoek naar 11 woninginbraken die het afgelopen weekend plaatsvonden. Bij de inbraken werden ondermeer (bank)pasjes, mobiele telefoons, sieraden en een flatscreen gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden ieder spoor.

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december werd ingebroken in woningen aan de Vorselenburgstraat, de Cornelis de Vlamingstraat, de Wilhelminalaan, de Van Lennepstraat (2x) en het Ericapark. Mogelijk dat deze nacht ook geprobeerd werd in te breken in een woning aan de Weerdestein en lukte het wel aan de Vivaldihof. Deze twee zaken werden dinsdag 27 december ontdekt. Ook een inbraak in een woning aan de Brabantstraat werd die dag ontdekt. Mogelijk dat daar ook nog een auto is gestolen. De andere twee inbraken vonden plaats aan de Saksengaarde en de Stevinstraat. Daar werd in de middag of avond van 25 december ingebroken.

Bij vier woningen werd de voordeur geopend door via de brievenbus het deurslot aan de binnenkant te ontgrendelen. De politie adviseert een deurslot bij langere afwezigheid of tijdens de nacht op het nachtslot te draaien en de sleutel te verwijderen. Dit kan een hoop narigheid voorkomen.

Zevenhuizen Auto rijdt voetganger aan

Een 46-jarige automobilist uit Zevenhuizen reed bij het achteruit verlaten van een oprit aan de Lange Zijde een 71-jarige voetgangster en plaatsgenote aan. Het ongeval gebeurde op dinsdag 27 december rond 11.40 uur. De vrouw liep een gebroken been op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

--- ---

Nieuw semafoonnummer Bureau Communicatie

Per vrijdag 30 december 17.00 uur neemt het bureau communicatie een nieuw semafoon-nummer in gebruik.

Dit is: 06-65178365.

Een tip voor het gebruik: Kies voor optie 2 en kies voor: 'toets uw telefoonnummer in' Het nummer dus waaronder de oproeper teruggebeld wil worden.

De afspraken over bereikbaarheid en persalarmering van dit bureau conform het mediabeleid blijven onverkort van kracht.

Wilt u het oude nummer: 0660-042091 en alle overige eventueel opgeslagen telefoonnummers verwijderen en uitsluitend bovenstaand nummer gebruiken.

--- einde berichten ---