Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (27/12)

BERGEN OP ZOOM, 27 december 2005

Politie zoekt getuigen dierenkwelling
BERGEN OP ZOOM: Een inwoonster van de wijk Gageldonk-West, de Vlierstraat heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van dierenkwelling. De vrouw is de eigenaresse van een 5 jaar oude Sharpei hond. Het dier was eerste kerstdag rond 12.00 uur de voordeur uitgeglipt en was een uurtje zoek. Het zoontje van de eigenaresse vond de hond rond 13.00 uur terug op de Kamperfoeliestraat. Toen bleek dat het dier een aantal keer met een scherp voorwerp was gestoken in zijn rug. De dierenarts heeft de verwondingen moeten hechten. De politie is op zoek naar getuigen.

Inbrekersgilde nog steeds actief
Ook op tweede kerstdag is het inbrekersgilde helaas weer actief geweest in verschillende dorpen en steden in ons gebied.

BERGEN OP ZOOM: Tussen 11.30 en 05.00 uur is een GSM gestolen vanuit een woning aan de Argolaan. Hier forceerde de daders de achterdeur waarna zij de hele woning hebben doorzocht. Buiten de mobiele telefoon wordt op dit moment niets vermist.

HOEVEN: Op de Mgr. Van Dongenlaan is ingebroken tussen 16.00 en 00.45 uur. Het keukenraam is opengebroken waarna de daders binnen konden komen. Een computerkast en een sporttas zijn meegenomen. Aan de Meidoornlaan is tussen zondagochtend en maandagavond ingebroken. Via een klepraam aan de achterzijde van de woning heeft men het onderliggende raam geforceerd waarna men binnen kon komen. De hele woning is doorzocht waarna de daders een videocamera hebben meegenomen.
Een woning aan de President van Rijenlaan is maandag tussen 15.00 en 22.00 uur bezocht door het inbrekersgilde. Ook hier is een raam aan de achterzijde verbroken waarna men binnen kon komen. Er zijn sieraden vermist.

ROOSENDAAL: Een tandartsenpraktijk aan de Marnixlaan is tissen 12.45 en 23.10 uur bezocht door inbrekers. Een klepraam aan de zijkant van het gebouw is vernield waarna men binnen kon komen. Een computerkast is meegenomen.

Politie houdt twee verdachten aan
ROOSENDAAL: Een 17-jarige en een 30-jarige inwoner van Roosendaal zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Bloemenmarkt. Eerstgenoemde had zich gedurende de avond al meerdere malen recalcitrant gedragen en was betrokken geweest bij verschillende opstootjes. Toen de politie hem vroeg weg te gaan en hij hieraan niet voldeed is de man aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Een bekende van de man, de 30-jarige verdachte, sprong daarop in de nek van de politieagenten en probeerde op deze manier de aanhouding te voorkomen. Hierop is ook deze man aangehouden. Na verhoor zijn beiden heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Nicolette Bovenhorst