Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen, 27-12-2005

Politie rukt uit bij slippartijen
ASSEN Door de gladheid door sneeuwval en opvriezing in de gehele provincie is de politie dinsdagmorgen diverse keren uitgerukt om te assisteren bij ongevallen. In alle gevallen ging het om autos die doorgleden tegen een paaltje, in een sloot, tegen een boom, of gewoon naast de rijbaan tot stilstand kwamen. In deze gevallen bleef het bij blikschade.

Vrachtwagenchauffeur helpt bij auto te water
VALTHERMOND Dinsdag omstreeks 12.30 uur is op de Valtherblokken een auto te water geraakt. Een van de inzittenden, een 38-jarige vrouw uit Valthermond, is daarbij gewond geraakt. De bestuurder, een 36-jarige man uit Valthermond, reed met zijn personenauto over het Noorderdiep en wilde bij de Valtherblokken linksaf slaan. Op het gladde wegdek echter ging hij rechtdoor en kwam in het water terecht. Een passerende vrachtwagenchauffeur wist met behulp van kettingen de auto, die bijna geheel onder water was verdwenen, een stukje naar boven te trekken. Op die manier kon de bestuurder uit de auto gehaald worden. Daarna probeerde dezelfde chauffeur de vrouw, die rechts in de auto zat, uit de auto te halen. Dat lukte niet en in afwachting van de hulpdiensten heeft hij alles gedaan om de vrouw zoveel mogelijk boven water te houden. Brandweermensen haalden de vrouw uit de auto. Ze is door ambulancepersoneel gereanimeerd en daarna naar het Scheperziekenhuis overgebracht. (05-212097)

Politie zoekt daders vernielingen
BEILEN Het afgelopen Kerstweekeinde zijn aan de Randweg meerdere autos vernield. Er zijn spiegels van tenminste vier autos getrapt. De politie vraagt aan eventuele getuigen of zij contact willen opnemen. Er zijn nu meerdere weekeinden achter elkaar in deze buurt autos vernield.(05-211993)

Automobilist botst op stilstaande vrachtauto
UBBENA Dinsdagmiddag rond 13.15 uur is een 90-jarige automobilist uit Vries tegen de achterzijde van een stilstaande vrachtauto gebotst. Hij raakte daarbij bekneld en is, nadat hij is bevrijd, met nog onbekend letsel overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. De vrachtauto stond stil op de Asserstraat. Vermoedelijk heeft de bestuurder de vrachtauto niet zien staan. Mogelijk heeft de laagstaande zon daarbij een rol gespeeld. (05-212131)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875.