Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/12/05)

OOSTERHOUT NB, 27 december 2005

Man rijdt onder invloed tegen paal op vluchtheuvel

WAALWIJK: Een 32-jarige inwoner van Waalwijk is maandag 26 december omstreeks 21.30 uur met zijn auto op een paal op een vluchtheuvel gereden. Dat gebeurde op de kruising van de Grotestraat en de Molenvlietstraat. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte maar liefst 850 ug/l was. Bovendien bleek de man een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De auto waarin hij reed, is total loss.

Automobilist rijdt pony aan

WAALWIJK: Dinsdag 27 december omstreeks 05.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een beer op de Midden-Brabantweg lag. Ter plaatse constateerden de politiemensen dat het om een kleine, zwartharige pony ging. Kort daarna meldde zich een 47-jarige man uit Montfoort. De man reed in zijn bestelauto toen er plotseling een dier de Midden-Brabantweg overstak. De hevig geschrokken man had het dier aangereden. Zijn auto raakte hierdoor beschadigd. Het dier overleefde de aanrijding niet en wordt opgehaald door een destructiebedrijf. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de pony.

Woninginbraak

WASPIK: Maandag 26 december is tussen 18.15 uur en 21.10 uur ingebroken in een woning in de Aletta Jacobsstraat. Er bleek een raam aan de achterzijde van de woning te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit sieraden en een laptop.

MADE: Tussen zondag 25 december 08.45 uur en dinsdag 26 december 18.45 uur is ingebroken in een woning aan de Esdoornlaan. Er bleek een raam aan de achterzijde van de woning te zijn opengebroken, waarna de gehele woning werd doorzocht. De buit bestond onder andere uit sieraden.

De politie stelt in beide gevallen een onderzoek in en verricht onder andere een buurtonderzoek en een sporenonderzoek.

Auteur: Leonie van Ooijen