Gemeente Woerden

27 december 2005

Politie tijdens jaarwisseling extra alert op nieuwjaarsfikkies

De politie zal tijdens de komende jaarwisseling extra alert zijn op het voorkomen van nieuwjaarsfikkies en vreugdevuren. De politie zal dit jaar strenger toezien op de naleving van de regels. De politie zal boetes uitdelen en eventuele schade zal op de daders worden verhaald.

Het ontsteken van fikkies en vuurtjes tijdens de jaarwisseling kan sfeervol zijn, maar de rook die vrijkomt leidt vaak tot overlast bij omwonenden. Ook is het afsteken van een vreugdevuur niet zonder gevaar. Een op het oog onschadelijk vuurtje kan zich snel uitbreiden en kan schade aan mensen, dieren panden of andere objecten veroorzaken. Vandaar dat het in de gemeente Woerden verboden is om vuurtjes te stoken. De gemeente heeft samen met de politie, brandweer en jongerenwerk een aantal maatregelen getroffen om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen.

* Op 7 januari kunt u op diverse tijdstippen en locaties in de gemeente uw kerstbomen inleveren (zie artikel inzameling kerstbomen elders op deze pagina)

* Als u voorafgaand en tijdens de jaarwisseling grote hoeveelheden zwerfafval (kerstbomen, oud papier, huisvuil ect.) in uw wijk aantreft, kunt u op 31 december (ook tijdens avonduren) de gemeentelijke klachtenlijn bellen (0348) 430 966. De gemeente zal het zwerfvuil dan diezelfde avond nog opruimen.

Tip: voorkom dat uw vuilniscontainers vernield worden door vuurwerk

In de periode rond de jaarwisseling gebeurt het regelmatig dat vuilnisbakken vernield of beschadigd worden door vuurwerk. Een aantal tips om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

* Plaats uw containers niet de dag voordat de container wordt geleegd aan de straat, maar doe dat op de ochtend zelf (voor 07.30 uur).

* Haal uw container zo vroeg mogelijk na de leging weer op.
* Plaats uw container zoveel mogelijk uit het zicht, zodat er geen vuurwerk in de container gegooid kan worden.

Mocht uw container toch beschadigd raken, dan moet u bij de politie een vermissing aanvragen van een defecte container. Met dat formulier kunt u bij het stadserf een nieuwe container aanvragen. Daarvoor wordt een bedrag van 64,-- in rekening gebracht. Bij vragen kunt u contact opnemen met het stadserf, 0348-428222.

Voor meer informatie kunt u tijdens werktijden terecht bij Jan-Eric Leenes, Openbare orde en Veiligheid Gemeente Woerden, 0348- 428508.