AutoRai

Nieuwe organisatie McGregor Porsche GT3 Cup Challenge 2006

(12/27/2005)
Pon Porsche Import en Circuit Park Zandvoort hebben nieuwe afspraken gemaakt over de organisatie van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge in 2006.
Het Circuit Park Zandvoort wordt verantwoordelijk voor de wedstrijdtechnische organisatie van deze merkencup en zal ook de Cupcoördinator aanstellen. Pon Porsche Import zal de merkgerelateerde en commerciële belangen behartigen.

Hierdoor ligt ieders deskundigheid waar deze behoort te liggen en het betekent tevens dat er een nieuwe basis is gelegd voor verdere ontwikkeling van deze interessante merkencup, die terecht gezien wordt als de koningsklasse van de Nationale Autosport.

De McGregor Porsche GT3 Cup Challenge zal in 2006 op zeven evenementen aanwezig zijn, waarvan vijf op het Circuit Park Zandvoort, één in Assen en één in het buitenland. Zoals gebruikelijk zal met Pasen het raceseizoen 2006 worden geopend..

Onlangs is het raceformat verder aangepast aan de wensen van de deelnemers, het pro/semi-pro concept is verlaten, de klasse staat nu open voor één of twee rijders per auto, tevens is een divisie 2 toegevoegd. Per evenement worden meerdere races gereden. De pitstops met rijderswissel blijven gehandhaafd, wat voor het publiek weer voldoende spektakel zal opleveren.