AutoRai

Kia Soul concept car in Detroit 2006

(12/27/2005)
Op de NAIAS North American International Auto Show in Detroit presenteert Kia in januari 2006 een nieuwe concept car voor de actieve levensstijl.
Kia Motors Corporation presenteert een schets van de volledig nieuwe Soul concept car, vooruitlopend op de wereldpremière in Detroit. De Kia Soul is een cross-over utility vehicle met elementen van een SUV sport utility vehicle enerzijds en een sportieve personenauto anderzijds. Hoewel het concept volledig nieuw is, zijn er ontwerpdetails die terugverwijzen naar de Mesa concept car die in 2005 in Detroit aan het publiek werd getoond.

De atletische attitude van de Soul blijkt uit de panoramische voorruit, de stijlvolle koplamp-armaturen en een aflopende daklijn. De uitwendige afmetingen zijn compact, maar de binnenruimte is groot en praktisch ingedeeld. De bagageruimte is variabel van omvang.

De achterklep heeft een uniek compartiment voor natte en vuile spullen zoals een wetsuit (natpak) of schoenen. Meer details worden vrijgegeven op de NAIAS op 9 januari 2006.

In 2008 verwacht Kia een extra SUV toe te voegen aan de populaire Sportage en Sorento. Met de âSoulâ conceptcar geeft Kia een eerste indicatie van hoe dit nieuwe model eruit zou kunnen gaan zien.