Ingezonden persbericht


Persbericht
22 december 2005

NS maakt feest van AEGON NK Schaatsen in Thialf

NS maakt een feest van het AEGON NK Schaatsen in Thialf dat tevens de kwalificatie is voor de Olympische Winterspelen in Turijn. Het AEGON NK Schaatsen vindt plaats van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december 2005.

NS biedt klanten de mogelijkheid om dit schaatsfestijn van dichtbij te beleven. Via diverse acties konden klanten in aanmerking komen voor toegangskaarten. Deze week zijn via Radio 538 ook nog VIP-arrangementen weggegeven, toegangskaarten compleet met een NS-treinretour.

Het NS station Heerenveen IJsstadion wordt deze dagen omgetoverd tot een station in winterse sferen. Een 6-meter hoge sneeuwman verwelkomt de toeschouwers deze dagen. Verder wordt het station aangekleed met een chalet en worden er winterse decoraties aangebracht op de perrons.

NS rijdt iedere dag een speciale NOC*NSF trein van Amersfoort naar Heerenveen IJsstadion (vertrek uit Amersfoort om 14.38 uur, aankomst in Heerenveen IJsstadion om 15.54 uur). Het achterste deel van deze trein is ingericht als "feesttrein" met een live-uitzending van Radio NS. Deze uitzending, te beluisteren in de trein, wordt omkleed met muziek en interviews. In de trein worden ook drankjes aangeboden.

Extra stop Heerenveen IJsstadion
De treinen tussen Zwolle en Leeuwarden stoppen alle wedstrijddagen extra bij Heerenveen IJsstadion.
Heenreis:
Tussen 14.19 uur en 16.19 uur stoppen de treinen van Zwolle naar Leeuwarden extra bij Heerenveen IJsstadion.
Tussen 14.35 uur en 16.35 uur stoppen de treinen van Leeuwarden naar Zwolle extra bij Heerenveen IJsstadion.

Terugreis:
Tussen 20.37 uur en 23.41 uur vertrekken er twee keer per uur treinen van Heerenveen IJsstadion naar Zwolle.
Tussen 20.32 uur en 23.32 uur vertrekken er twee keer per uur treinen van Heerenveen IJsstadion naar Leeuwarden.
Deze treinen stoppen op alle tussengelegen stations.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 22 december 2005
Pagina 2/2

NS Partner in Sport van NOC*NSF
Sporters leveren dagelijks topprestaties door het beste uit zichzelf te halen. Zij kijken vooruit en leggen de lat steeds een stukje hoger om hun ambities waar te maken. NS herkent zichzelf in deze sportmentaliteit: iedere dag knokken om een topprestatie voor de reizigers neer te zetten.

Sport raakt bijna elke Nederlander. Sport leeft in de samenleving. En dat is ook voor NS het geval. Met meer dan één miljoen reizigers per dag staat NS midden in de maatschappij. NS is tot en met 2008 Partner in Sport van NOC*NSF.

Meer informatie:
Kijk voor exacte treintijden en een compleet reisadvies op www.ns.nl 0900-1475 ( 0,35 p.m.)

Noot aan de redactie


Ingezonden persbericht