Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uniek NK IJskrabben in aanloop naar het Damfeest

Diemen-Zuid, 23 december 2005 ­- In de aanloop naar het Damfeest in Amsterdam organiseert Damfeestsponsor Jägermeister van 27 tot en met 29 december de Nationale Kampioenschappen IJskrabben. Tijdens deze unieke wedstrijd wordt uitgemaakt wie zo snel én schoon mogelijk een bevroren autoruit kan schoon krabben. Jägermeister ontwikkelde speciale autoruit-ijskrabbers voor de kampioenschappen die dagelijks worden gehouden van 15:00 tot 21:00 uur op de Dam, direct naast de ijsbaan. Iedereen kan deelnemen aan de wedstijd.

Het NK IJskrabben wordt gedurende de drie dagen begeleid door een deskundige jury. Zij bepalen welke deelnemer Nationaal Kampioen IJskrabben 2005 wordt. Voor de winnaar is er een prachtige hoofdprijs bestaande uit een VIP-arrangement voor 2 personen naar de Olympische Winterspelen in Turijn.
De winnaar van het NK IJskrabben wordt tijdens het Damfeest op 31 december bekendgemaakt.

Autofabrikant SEAT stelt voor NK IJskrabben een SEAT Leon ter beschikking, waarop deelnemende ijskrabbers kunnen strijden om de titel. SEAT is hoofdsponsor van het Damfeest, dat dit jaar voor de vierde keer wordt gehouden. Met het Damfeest plaatst Amsterdam zich traditioneel in het rijtje van oudejaarsfeesten in de wereldsteden New York, Londen, Parijs en Moskou. De organisatie verwacht 25.000 bezoekers op het oud en nieuwfeest. Sponsor Jägermeister verzorgt op 31 december een aantal vaste meetingpoints waar mensen hun zoekgeraakte familieleden en/of vrienden kunnen terugvinden. Jägermeister biedt de wachtende mensen hierbij een leuke attentie aan.

De organisatie
Het jaarlijkse Damfeest is een initiatief van IdtV. IdtV Events & Promotions ontwikkelt bedrijfs-en publieksevenementen. Daarnaast is IdtV bekend als producent van televisieprogramma's en films. De synergie tussen deze middelen maakt het IdtV mogelijk als communicatiepartner op te treden voor bedrijven, overheid en zenders.