InBev

Nieuw leiderschap voor InBev

De Raad van Bestuur van InBev (Euronext: INB) deelt vandaag mede dat een nieuw leidinggevend team werd benoemd dat de vooruitgang geboekt in 2005, moet doorzetten en versnellen. Als in mei 2006 het mandaat van Pierre Jean Everaert, al zes jaar voorzitter van de Raad, ten einde loopt, wordt hij na de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot Erevoorzitter. Hij wordt opgevolgd door Peter Harf die sinds 2002 onafhankelijk lid van de Raad is. Het drie jaren contract van John Brock loopt af en hij zal met onmiddellijke ingang opgevolgd worden door Carlos Brito, de huidige Zone President van InBev Noord Amerika.

De Raad heeft ook Stéfan Descheemaeker gepromoveerd tot Zone President voor West Europa als opvolger van Stuart Gilliland die ons bedrijf heeft verlaten. De opvolgers van Brito en Stéfan zullen binnenkort worden bekendgemaakt. De board heeft tevens besloten de "Convergence Committee" te behouden en de samenstelling licht te wijzigen. De leden van dit comité zijn Marcel Telles, Peter Harf, Carlos Brito and Stéfan Descheemaeker.

Pierre Jean Everaert zei: "Ik ben in 1997 lid geworden van de Raad en voorzitter vanaf 2000. Toen ik begon stond het bedrijf op de 17de plaats op de wereld ranglijst van brouwerijen, gemeten in bier volume. Vandaag is InBev de grootste brouwer en goed op weg om uit te groeien tot de beste. Namens de leden van de Raad ben ik uiterst tevreden met de benoeming van Brito die het bedrijf in de komende jaren zal leiden. We zijn bevoorrecht met Brito, een business leider met internationale ervaring in onze industrie en ons bedrijf, aan het hoofd van het management te hebben. Brito is een goed voorbeeld van de cultuur en de waarden van InBev. Persoonlijk ben ik ook tevreden de fakkel van dit "powerhouse" te kunnen doorgeven aan Peter Harf en het nieuwe team. Ik ken Peter al jaren en ben overtuigd dat hij InBev verder zal versterken."

Carlos Brito zei "Ik ben fier deel uit te maken van dit winnende InBev team. Dit management team heeft zich ten volle bewezen in 2005. We hopen nog meer te kunnen realiseren in 2006 en de jaren daarna. Ik ben vastberaden deze groep mensen vol talent en passie voor succes, te leiden tot het verwezenlijken van onze droom na de Grootste de Beste te worden. Ik neem mij ook voor, dag na dag, onze bedrijfscultuur in ere te houden. Dit is mijn engagement."

Voorzitter Pierre Jean Everaert is beschikbaar voor een toelichting tijdens 2 conference calls voor de pers om 9a.m. CET en 3p.m. CET. Dial-in gegevens: +44 87 08 50 88 39 - pin code: 46 47 107#

De Franse vertaling van dit persbericht volgt later vandaag.

Over InBev
InBev is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: INB) met hoofdzetel in Leuven, België. Het bedrijf, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1366, is vandaag de grootste brouwer ter wereld in volume. De strategie van InBev bestaat erin haar lokale platformen te versterken door belangrijke posities uit te bouwen in de belangrijkste biermarkten ter wereld. Dit wordt gerealiseerd door interne groei, maximale efficiëntie, gerichte overnames en door de consument op de eerste plaats te zetten. InBev heeft een portfolio van meer dan 200 merken, waaronder Stella Artois®, Brahma®, Beck's®, Skol® - het derde beste verkopende bier wereldwijd - Leffe®, Hoegaarden®, Staropramen® en Bass®. InBev stelt ongeveer 77.000 mensen te werk en heeft activiteiten in meer dan 30 landen in Amerika, Europa en Azië. In 2004 realiseerde InBev opbrengsten van E8,57 miljard (inclusief 4 maanden AmBev). Bezoek voor meer informatie onze website www.InBev.com.

Contactgegevens

Marianne Amssoms Philip Ludwig
Corporate Media Relations Director Investor Relations Manager Tel +32 16 27 67 11 Tel +32 16 27 62 43
marianne.amssoms@inbev.com philip ludwig@inbev.com


-----------------------
Brussel, 27 december 2005 - 2/2


---- --