Politie Gelderland-Zuid

Tweetal vast op verdenking van vernieling prullenbak

Tiel, 27-12-2005 o Op maandagavond surveilleerden agenten in het centrum van Tiel. Plotseling hoorden zij een harde knal. De agenten liepen de Waterstraat in. Twee mannen kwamen hen tegemoet lopen. Op het moment dat zij de agenten zagen, zetten zij het op een lopen.

Een van hen gooide een aansteker weg. Op de Oliemolensteeg hielden de agenten het tweetal staande. Vermoedelijk hadden zij vuurwerk afgestoken en daarbij een prullenbak aan de Waterstraat vernielt. De twee manen, een 15-jarige en een 20-jarige inwoner van Tiel, zijn aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Het in bezit hebben van vuurwerk is nu strafbaar. Op 29, 30 en 31 december mag legaal vuurwerk worden verkocht in winkels waar, door de desbetreffende gemeente een verkoopvergunning aan verleend is. Het vuurwerk mag dan nog niet afgestoken worden. Dit mag op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Buiten deze tijden is dit verboden en bekeurt de politie personen die toch vuurwerk afsteken.

(Auteur 05)