Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 27-12-2005 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

051227 PERSBERICHTEN WEST

Aanrijding onder invloed

HARMELEN Een 28-jarige man uit Vleuten heeft in de nacht van maandag Tweede Kerstdag - op dinsdag onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt.

Op de kruising van de Acacialaan en de Dorpsstraat in Harmelen gaf hij omstreeks 02.30 uur met zijn auto geen voorrang aan een andere personenauto. Op het politiebureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholgehalte had van 370 ug/l. De man mocht met een rijverbod van drie uur weer naar huis vertrekken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige treinpassagier

WOERDEN De politie heeft maandagochtend in Woerden een treinpassagier aangehouden. De man gedroeg zich vervelend tegen de conductrice.

De conductrice sprak de man erop aan dat hij met zijn voeten op de bank zat. Hij bleek geen kaartje te hebben. Toen de conductrice een boete voor hem uitschreef, reageerde hij agressief. Hij stak zijn middelvinger op en spuugde haar in haar gezicht en op haar kleding. Ook probeerde hij spullen uit haar tas te pakken. De man bleek bekend te staan als een 27-jarige veelpleger uit Assen.

Slachtoffer ongeval overleden

VINKEVEEN - De 44-jarige automobilist uit Mijdrecht die vorige week donderdag met zijn auto te water raakte op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen, is overleden. Dit heeft zijn familie op Tweede Kerstdag aan de politie laten weten.

Het eenzijdige ongeval vond plaats omstreeks 15.45 uur. Omstanders sloegen de zijruit van de wagen ingeslagen en hielden het hoofd van het slachtoffer boven water totdat de politie kwam. De man werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Massale vechtpartij bij discotheek

WOERDEN Voor een discotheek aan de Houttuinlaan in Woerden heeft in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag een massale vechtpartij plaatsgevonden. Circa honderd man stond op straat. Op verschillende plaatsen werd in kleine groepjes gevochten.

De politie kwam met meerdere autos op het incident af. Agenten troffen een 18-jarige man uit Alblasserdam aan die met een balk van anderhalve meter lang liep te zwaaien naar autos en mensen. Na enkele waarschuwingen de balk los te laten, waaraan hij geen gehoor gaf, zag de politie zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken tegen de man.

Daarop werd hij aangehouden en naar het ziekenhuis overgebracht. De man bleek ook een bloedende wond achterop zijn hoofd te hebben. Naar zijn zeggen was hij in de discotheek door iemand met een knuppel geslagen, en wilde hij de balk de dader te lijf gaan.

Een 22-jarige Rotterdammer werd aangehouden omdat hij zich met de aanhouding bemoeide. Nadat tegen hem proces-verbaal was opgesteld kon hij weer vertrekken. De zaak tegen de 18-jarige verdachte is op last van de officier van justitie geseponeerd omdat hij zelf gewond was geraakt en er geen aangifte tegen hem is gedaan.

De politie heeft nog in onderzoek wat zich precies heeft afgespeeld in of buiten de discotheek. Getuigen die hier meer van weten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900-8844.

Nieuwe wijkchef Oudewater/Montfoort

OUDEWATER/MONTFOORT - Per 1 januari 2006 is inspecteur Michiel Ruijs de nieuwe politie-wijkchef van het wijkteam Oudewater/Montfoort. Hij volgt hiermee inspecteur W. van der Wal op die afgelopen zomer vertrok naar het district Utrecht Zuid i.o. De 41-jarige Ruijs begon zijn politiecarrière in 1985 en heeft verschillende functies vervuld, onder andere in de regio Haaglanden en als toegevoegd inspecteur in het district Rijn &Venen.