Politie Groningen

Persberichten dinsdag 27 december 2005

provincie Groningen, 27-12-2005 o Vandaag zijn er zeven persberichten.

Groningen: fietser gewond na val

Een 64-jarige man uit Groningen is maandagnacht in de Kleine Haddingestraat gewond geraakt na een val met zijn fiets. De Stadjer had door de val een oogwond opgelopen. Hij moest met zijn verwonding naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Provincie Groningen: 29 aanrijdingen door gladheid

In de gehele provincie Groningen hebben zich tussen maandagochtend en dinsdagochtend 29 aanrijdingen voorgedaan. De ongevallen vonden onder meer plaats in de volgende plaatsen: Groningen (13), Veendam (2), Hoogezand (1), Niebert (1), Noordlaren (1) en Rottum (1). De wegen waren door sneeuwval glad geworden. Bij de meeste aanrijdingen was gladheid de oorzaak.

Hoogezand: ludiek ongeval bij benzinepomp

Een 34-jarige man uit Rotterdam is maandagavond bij een ludiek ongeval aan de Hoofdstraat gewond geraakt. De Zuid-Hollander stond stil bij een benzinestation en constateerde dat hij bij de verkeerde pomp stond. De man wilde zijn auto een stukje voor uit duwen naar de juiste pomp. Hierdoor schoot zijn voertuig ineens een stuk vooruit. De Rotterdammer kwam met een been tussen de deur en de drempel van zijn auto klem te zitten. De portierdeur werd tegen de kast van de pomp gedrukt, waarna de auto stil kwam te staan. Het slachtoffer zat bekneld en kon zichzelf niet bevrijden. Door op de claxon te drukken, wist hij de aandacht van de benzinepomphouder trekken. Deze wist de auto los te trekken, zodat de man uit zijn beknelde positie bevrijd werd. Hij werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Oude Pekela: vier gewonden bij botsing met vrachtauto

Op de Feiko Clockstraat botste maandagavond d een 33-jarige man uit Oude Pekela met zijn auto tegen de achterzijde van een geparkeerd staande vrachtauto met aanhangwagen. Waarschijnlijk door onoplettendheid en alcoholgebruik kwam de bestuurder met zijn auto tegen de vrachtauto tot stilstand. Drie inzittenden van de man, afkomstig uit Groningen en Oude Pekela moesten naar een ziekenhuis in Winschoten worden gebracht. De bestuurder ging mee naar het politiebureau voor een blaastest. Aan het bureau klaagde ook hij over rugletsels, waarna hij eveneens naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd van de man een bloedproef genomen. Het rijbewijs van de Pekeler is ingenomen. De auto raakte zwaar beschadigd en is weggesleept.

Winsum: opgeblazen brievenbus

De politie heeft maandagmiddag op de Weverij twee jongens van 16 en 17 jaar oud uit Winsum aangehouden. Beide heren bleken kort voor de aanhouding een brievenbus met vuurwerk te hebben opgeblazen. Na een korte zoektocht van agenten konden de beiden dadertjes worden ingerekend omdat ze zonder helm op een bromfiets reden. De beide mannetjes kregen een boete voor het niet dragen van de helm en de vernielde brievenbus. Zij verklaarden de schade te zullen vergoeden.

Delfzijl: bromfietser valt om door alcoholgebruik

Op de Commandeurstraat raakte maandagnacht een 17-jarige man uit Meedhuizen van de weg. Passerende agenten zagen dat hij door onbekende oorzaak met de plof omviel. Na een gesprek bleek dat hij iets teveel gedronken had. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal.

Hoogezand: hennepkwekerij verwijderd
In een woning aan de Goeman Borgesiuslaan heeft de politie maandagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Na een melding deed de politie onderzoek in de woning. Op een zolderkamer werd een professionele kwekerij met ruim 450 in bloei staande planten aangetroffen. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Vanuit de woning werd ook illegaal stroom afgetapt. De 39-jarige bewoner van het pand is gehoord.