Hulpverlening Gelderland Midden

Opvoedcursus als steun in de rug
---

PERSBERICHT 27 december 2005

Opvoedcursus als steun in de rug

Hulpverlening Gelderland Midden/GGD start in februari 2006 in Rijnwaarden met een cursus van vijf bijeenkomsten over opvoeden van kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar. De bijeenkomsten worden gehouden in het gebouw van de Stichting Thuiszorg, Claudius Civilisstraat 5, Pannerden. De cursus wordt gegeven door een jeugdverpleegkundige op donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld. Voor de deelnemers zijn er geen kosten aan verbonden.

Waarom een cursus opvoeden? Opvoeden is leuk, maar ook lastig. Een uitdaging, maar soms kan de twijfel toestaan. Iedereen heeft wel eens vragen over opvoeding: wat moet ik doen als mijn kind niet wil luisteren? ben ik misschien te streng?
Als ouder wil je natuurlijk een goede sfeer in huis en spanningen en problemen voorkomen. Elke opvoedingssituatie is anders en het kan lastig zijn om een beslissing te nemen. Tijdens de bijeenkomsten leer je dat er verschillende manieren zijn om op het gedrag van je kind te reageren. Het is niet zo, dat er maar één methode goed is. Goed is de methode, die bij jou past.

Als u het interessant vindt om met andere ouders over opvoeding te praten, dan is de cursus Opvoeden Zo misschien iets voor u.

Belangstellenden kunnen zich voor 10 januari a.s. aanmelden per e-mail: bedrijfsbureau-vgz@hvdgm.nl of door een briefje te sturen naar Hulpverlening Gelderland Midden, Antwoordnummer 1542, t.a.v. BBV-CB, 6800 WC Arnhem.

Als u vragen hebt, kunt u terecht bij Alinda Schoonen, tel. 026- 377 5289.

---

Deze pagina is bijgewerkt op 27-12-05 13:59
---

© Hulpverlening Gelderland Midden Postbus 5364, 6802 EJ Arnhem Internet: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl