Dienstenbond CNV

Harmonisatievoorstellen in versnelling
27-12-2005

Woensdag 20 december jl. is wederom overleg geweest over de harmonisatie bij Oliecentrale Nederland (OCN). De vragen vanuit de ledenvergadering zijn behandeld en de voorstellen voor de chauffeurs zijn opgepakt. In januari zal het overleg worden vervolgd.

Het gesprek met de werkgevers is voortvarend verlopen. De sfeer is goed en de onderhandelingen gaan voorspoedig. Nu er een principeakkoord ligt voor de accountmanagers, is uitgebreid stilgestaan bij de chauffeurs. In januari zal een start worden gemaakt met het kantoorpersoneel.

Volgende stap: de chauffeurs
De afgelopen maanden zijn de arbeidsvoorwaarden van de accountmanagers behandeld. In het Noorden bleek nog een aanvullende bonus te bestaan waarvoor een oplossing is gevonden. Daarnaast lagen er nog een aantal vragen uit de ledenvergadering, welke zijn behandeld. In de afgelopen vergadering heeft de werkgever aan ons zijn voorstel voor de chauffeurs uitgelegd. Hierover zijn we in discussie gegaan en hebben we de meeste punten inmiddels afgehandeld. Ook de groep chauffeurs blijkt een buitengewoon complex verhaal te zijn met een veelvoud van verschillende regelingen. Met behulp van heldere cijfers is het echter wel inzichtelijk geworden.

Al enige tijd bereiken ons inmiddels signalen dat gevoeld wordt dat de harmonisatie veel te lang lijkt te duren. Wij willen er toch op wijzen dat het gaat om harde centen waar niet voorzichtig genoeg mee omgesprongen kan worden. De belangen zijn groot van beide kanten. Een harmonisatie van twee bedrijven is lastig, maar van dertien is vrijwel onoverzienbaar. Het heeft dan ook een tijdje geduurd om de juiste discussiemethode en presentatie van de cijfers te vinden. Met het afronden van het hoofdstuk accountmanagers is het proces in een stroomversnelling gekomen, maar zal het nog steeds tijd vragen. Voorzien welke beren nog op de weg komen is lastig. Ook wij willen het zo snel mogelijk afronden, maar dit mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. En dat laatste is CNV Dienstenbond nu voor u aan het bereiken: een goede, gedegen en faire regeling.

Omdat bij de accountmanagers op de ledenvergadering bleek dat er nog een aantal zaken niet waren meegenomen willen wij een aantal chauffeurs vragen met ons mee te denken. Graag zouden wij met hen de tussenstand evalueren en doornemen. Vanuit elke vestiging vragen wij de medewerking van 1 à 2 chauffeurs per vestiging op woensdag 4 januari 2006 in de middag. De werkgever ziet ook het belang in van goede communicatie en zal de deelnemers vrijroosteren. Deelnemers vanuit CNV Dienstenbond ontvangen een reiskostenvergoeding. Indien u mee wilt denken op woensdagmiddag 4 januari, dan vragen wij u dit zo spoedig mogelijk op te geven via e-mailadres h.devaan@cnvdibo.nl.

Rest ons u zeer goede kerstdagen te wensen en een harmonisch nieuw jaar.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per e-mail op het adres h.devaan@cnvdibo.nl