Dienstenbond CNV

PRINCIPE-AKKOORD CAO FLORAHOLLAND
27-12-2005

Afgelopen vrijdagavond, na een lange dag onderhandelen, heeft CNV Dienstenbond een principe-akoord bereikt met de directie van FloraHolland over de CAO. Hoewel er een aantal lastige onderwerpen te bespreken waren is er uiteindelijk een akkoord uit de bus gekomen waar de leden tevreden over kunnen zijn.

De belangrijkste punten zijn:

* De CAO heeft een looptijd van twee jaar, van 1 januari 2006 tot en met
31 december 2007. De lonen zullen per 1 januari 2006 met de automatische prijscompensatie verhoogd worden ,dat is 1,45% Op 1 januari 2007 zal ook de prijscompensatie worden uitgekeerd. Deze is nog niet bekend, maar als de prijscompensatie lager is dan 2 procent, zal het verschil als eenmalige uitkering per 1 juli 2007 worden bijbetaald.

* Medewerkers van FloraHolland krijgen een extra bijdrage van 6,-- bruto per maand voor de aanvullende verzekering als zij deelnemen aan de collectieve verzekering.

* Ten aanzien van de min-urenproblematiek is afgesproken dat er in het eerst half jaar van 2006 gekeken wordt hoe voorgestelde maatregelen uitpakken, voordat daar definitieve afspraken over komen.

* Door de wijziging in het ziektekostenstelsel valt de basis weg voor een belangrijke arbeidsvoorwaarde die alleen particulier verzekerde medewerkers hadden in Rijnsburg. Om recht te doen aan deze arbeidsvoorwaarde zal FloraHoland éénmalig een bedrag van 475,-- per januari aan deze groep medewerkers betalen.
* In het eerste ziektejaar krijgt de medewerker 100% van het salaris doorbetaald, in het tweede jaar 85%, mits er door de werknemer actief aan terugkeer op de werkplek wordt gewerkt. In het derde jaar wordt aangevuld tot minimaal 85%.

* De bloemenveiling zal voor kinderopvang, als de overheid de bijdrage (1/6 deel) vermindert voor 'één-oudergezinnen', dit deel voor haar rekening nemen.

* Vakbondsleden krijgen de mogelijkheid om hun vakbondscontributie van hun bruto-salaris te laten betalen. Dat kan 30 50% van de contributie schelen.

* De wijze en hoogte van vakantiegeld uitbetalen wordt geharmoniseerd. Alle vestigingen krijgen nu 8,33% vakantiegeld. Dat is voor Venlo, Eelde en Rijnsburg 0,33% meer.

In totaal is er een pakket afgesproken waar CNV Dienstenbond tevreden mee is en zal dat dan ook positief aan de leden voorleggen. Bijgaand vindt u de volledige tekst van het principe-akkoord. Tijdens gezamenlijke ledenvergaderingen in januari zal CNV Dienstenbond, samen met FNV Bondgenoten, tekst en uitleg geven en de leden vragen in te stemmen met dit akkoord. U wordt nog nader bericht over de tijd en de lokaties.

CNV Dienstenbond is een vakbond die opkomt voor leden, daar doen wij onze uiterste best voor. Lid worden is nu dan ook nog makkelijker; u kunt zelfs uw lidmaatschap van uw bruto-salaris laten betalen, dat scheelt u al gauw enkele tientjes netto per jaar. Kortom, maak uw ongeorganiseerde collega lid!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl