Ingezonden persbericht

De nieuwste Clever Clienting®-generatie, de IGEL-5512 XP Premium

IGEL Clever Client nu verkrijgbaar met Windows XP Embedded. IGEL zet de nieuwe norm op het gebied van prestaties en flexibiliteit, ongeacht de wensen van de klant

27-12-2005, 27-12-2005 -- Oldenzaal, 27 december 2005 - IGEL Technology, Europees marktleider op het gebied van thin clients, introduceert met de IGEL-5512 XP Premium de eerste Clever Client met Windows XP Embedded. Met een grote verscheidenheid aan software functionaliteiten, uitstekende prestaties en ruime geheugencapaciteit, voldoet dit krachtige product aan de hoogste vereisten. Daarnaast bieden de talrijke aansluitmogelijkheden in combinatie met Windows XP Embedded een breed scala aan uitbreidingsmogelijkheden.


Met de IGEL-5512 XP Premium stapt IGEL Technology opnieuw een groeimarkt binnen. In de herfst van 2004 werd al de op Linux gebaseerde productlijn uitgebreid met de Windows CE-oplossingen; nu is de Clever Clienting®-technologie ook beschikbaar op het Windows XP Embedded platform.

Uitgebreide softwarefunctionaliteiten en flexibiliteit
De nieuwe Clever Client met Windows XP Embedded neemt een toppositie in binnen het diverse aanbod van IGEL. Standaard componenten bestaan uit Internet Explorer 6.0, Media Player 9, Java Runtime Environment van Sun, Adobe Acrobat Reader en Macromedia Shockwave om optimale ondersteuning te bieden op het gebied van multimedia via het Internet. Dankzij de lokale beschikbaarheid van deze populaire toepassingen doet de gebruiker geen beroep op 'dure' server-resources en netwerk bandbreedte. Hetzelfde geldt voor de geïntegreerde ThinPrint-Client voor optimaal printen op het netwerk.

Met de standaard, server based computing protocollen, Microsoft RDP 5.2 en Citrix ICA 9.0 kan de IGEL-5512 XP Premium in zowel Microsoft- als in Citrix Presentation Server omgevingen gebruikt worden. Het Microsoft .NET-Framework ondersteunt NET-applicaties en is in de IGEL-5512 XP Premium geïntegreerd. Met de PowerTerm Terminal emulatie suite hebben gebruikers bovendien toegang tot hun legacy host applicaties.


Hardware functies met een groot aantal uitbreidingsmogelijkheden
Zoals elk Clever Client model, presteert ook de IGEL 5512 XP Premium erg goed door de 1 GHz VIA C3(TM) LP CPU en de rijke geheugen configuratie. Naast de analoge VGA-aansluiting biedt de Clever Client een DVI-uitgang voor de digitale aansturing van TFT-monitoren. De interfaces bestaan onder andere uit een PCI-slot, een PCMCIA-ingang en vier USB 2.0-poorten, waarvan twee aan de voorzijde van de thin client. Ook een seriële- en een parallelle aansluiting, twee PS/2-poorten en een in- en uitgang voor audiosignalen maken onderdeel uit van de standaardconfiguratie.

Bovendien zorgen de vele beschikbare drivers voor Windows XP Embedded, samen met het voor een thin client indrukwekkende portfolio aan interfaces voor verschillende devices, voor een groot potentieel op het gebied van klantspecifieke oplossingen.

De IGEL-5512 XP Premium is, zoals alle modellen uit de Premium-serie, met een PC/SC conforme Smartcard-Reader uitgerust. Zo kan ook deze nieuwe Clever Client snel en eenvoudig op in een PKI of op een ander certificaat gebaseerde authenticatieoplossing worden aangesloten. De beveiligde aanmelding bij een server zorgt er zo voor dat de toegang tot servergebaseerde toepassingen en bedrijfskritische informatie op het hoogste beveiligingsniveau plaatsvindt.

Kostenbesparing dankzij Remote-Management
Het beheer van de IGEL-5512 XP Premium gebeurt via de inmiddels bekende IGEL Remote Management Suite met zijn vele configuratiemogelijkheden en -functies. De geïntegreerde VNC-componenten en de Microsoft-standaardprotocollen, zoals SNMP en Active Directory zorgen dat de IGEL-5512 XP Premium op verschillende manieren te beheren is. Dit resulteert in kostenbesparingen voor klanten.

Dirk Dördelmann, Product Manager bij IGEL Technology, vertelt over de recente aanwinst voor de Premium-serie: "Met de IGEL-5512 XP Premium bieden wij een extreem krachtig product en een verscheidenheid aan standaardfuncties. Deze IGEL Clever Client is bovendien zeer goed uit te breiden om zo in te kunnen spelen op klant- en branchespecifieke vraagstukken. We kijken ernaar uit om alle sepcifieke wensen van klanten te vervullen met niet alleen onze Linux thin clients, maar ook de Microsoft XP Embedded clients. Hiermee zal onze reputatie als aanbieder van world-class oplossingen wederom waargemaakt worden."


Beschikbaarheid en prijs
De IGEL-5512 XP Premium is per direct beschikbaar in de kleuren zwart, grijs of in de combikleur zilver/blauw metallic en kost 669,- Euro. Meer informatie over IGEL en de producten vindt u op: www.igel.com


Over IGEL Technology
IGEL Technology GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt een volledige reeks van Linux- en Windows-gebaseerde terminals en thin clients. IGEL is een leider in technologie en een van de topfabrikanten in de wereld (met een zesde plaats onder de meer succesvolle producten van thin clients, volgens IDC). Het succes van IGEL is gebaseerd op vier kerncompetenties: Thin Clients: De brede, cross-platform productlijn en het enorm functionele bereik van de innovatieve firmware kan eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande ICT-infrastructuren om de productiviteit en efficiëntie van een bedrijfsbrede ICT-infrastructuur permanent te optimaliseren. Ontwikkeling: Dankzij superieure expertise in terminals en thin clients is de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele klantenwensen een belangrijk voordeel naast de uitstekende hardware. Diensten: Het uigebreide netwerk voor ondersteuning zorgt ervoor dat aanvragen van klanten prompt afgehandeld worden en dat de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd is. Oplossingen: IGEL Clever Clients hebben wereldwijd succes gerealiseerd en voorzien in specifieke oplossingen voor veel verschillende industrieën. IGEL is een van de oprichters van het European Thin Client Forum en gelieerd aan de wereldwijde Melchers Group.




IGEL Techology